Повернення легенди: Toyota представила оновлений позашляховик Land Cruiser 70

0
732

Рамна модель Toyota Land Cruiser 70 випускається з 1984 року і не має наміру йти на пенсію. Цього літа, після чергового раунду вдосконалень, оновлений 70-й був представлений разом з новим поколінням Land Cruiser Prado.

Існує кілька версій класичної моделі. В Австралії та Африці, наприклад, є вантажівка з однією або двома кабінами, п’ятидверний пасажирський позашляховик і тридверний десантний варіант з високим дахом і лавкою в салоні. На Близькому Сході є також укорочений тридверний позашляховик, поки що тільки в ОАЕ і Саудівській Аравії, але і цей варіант також був оновлений.

Як і інші моделі 70-х років, цей короткий позашляховик має перероблену передню частину: Toyota Land Cruiser 70 3D має круглі світлодіодні фари, поворотники у формі лопуха, а також нові бампер і решітку радіатора. Замість звичної емблеми бренду на решітці радіатора з’явився напис Toyota.

Загальна довжина оновленого тридверного Land Cruiser 70 варіюється від країни до країни. Наприклад, в Саудівській Аравії базова модель має довжину 4330 мм, тоді як в ОАЕ – 4235 мм (різниця, ймовірно, пов’язана з наявністю запасного колеса на задніх дверцятах). Відстань між осями однакова для всіх ринків і становить 2310 мм; п’ятидверний позашляховик має габаритну довжину до 4890 мм і колісну базу 2730 мм.

Усередині Land Cruiser 70 3D повторює розтягнутий позашляховик. Коротка версія оснащена мультимедійною системою з 6,7 або 9-дюймовим екраном, в останньому випадку планшет трохи піднятий над передньою панеллю. У список оснащення також входять кондиціонер і круїз-контроль.

Тридверний позашляховик у близькосхідному виконанні оснащується бензиновим двигуном V6 4.0 потужністю 231 к.с. (360 Нм). У Саудівській Аравії цей двигун агрегатується з п’ятиступінчастою механічною або шестиступінчастою автоматичною коробкою передач, тоді як в Еміратах доступний тільки шестиступінчастий автомат. Toyota Land Cruiser 70 3D з чотирициліндровим турбодизелем 2.8 (204 к.с., 500 Нм) і автоматичною коробкою передач також доступний в Саудівській Аравії. Ця модель за замовчуванням має повний привід.

Прийом замовлень на оновлений тридверний Land Cruiser 70 вже розпочався, ціна починається від 46 000 доларів США.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!