Що запропонує український ринок шанувальникам кросоверів у 2024 році

0
402

З наближенням Нового року автолюбителі завжди з нетерпінням чекають на новинки від найбільших автовиробників. Навіть якщо поповнення сімейного гаража не планується, цікаво знати, куди рухатиметься автомобільний прогрес завтра. Представники різних українських брендів вперше заговорили про новинки в найпопулярнішому класі – кросовери.

В огляді РБК-Україна – оновлені моделі, які вийдуть на ринок після фейсліфтингу, а також абсолютно нові моделі.

Volkswagen Tiguan

Нова модель, яка буде представлена світу восени цього року, стане на 3 см довшою, матиме більший салон і багажник. За інформацією офіційних імпортерів, нова модель буде доступна з бензиновими (1,5-літровим і 2,0-літровим) і дизельними (2,0-літровим) двигунами, а також з гібридною конфігурацією, яка може заряджатися від електричної розетки. Найпотужніші двигуни будуть доступні з повнопривідною трансмісією 4х4, в той час як для всіх трансмісій будуть доступні 6- та 7-ступінчасті DSG. Гібрид може проїхати до 100 км на чистому електроприводі. З точки зору структури, новий Tiguan використовує новітню технічну платформу MQB Evo.

Новий Nissan

Популярний в Україні японський бренд пообіцяв наступного року випустити кілька новітніх моделей, зокрема кросовери Juke та Qashqai. За словами представників Nissan, обидві моделі будуть відрізнятися новим технічним оснащенням і останньою версією мультимедійної системи. Комплектації також будуть модифіковані відповідно до побажань клієнтів, в тому числі і в Україні. Більш детальну інформацію про нові моделі та про те, коли вони будуть представлені на українському ринку, представник Nissan в Україні обіцяє надати ближче до старту продажів.

Porsche Cayenne GTS

Цей автомобіль ще ніхто не бачив, але в українському представництві Porsche запевнили, що він обов’язково з’явиться, оскільки без версії GTS лінійка Cayenne залишалася б неповною. Як і прийнято у Porsche, GTS створений для швидкісної їзди. Враховуючи характеристики топових, більш потужних моделей Cayenne Turbo, слід очікувати, що GTS матиме близько 600 к.с., “затягнуту” занижену підвіску та щонайменше 21 колесо з червоними супортами, що проглядаються наскрізь.

Mazda CX-5

Японська Mazda вдруге оновила свій успішний середньорозмірний кросовер CX-5. Як повідомляє офіційний імпортер Mazda в Україні, родзинкою CX-5 2024 року є нова мультимедійна система. Вона буде оснащена бездротовими інтерфейсами Android Auto та Apple CarPlay, а також кількома портами USB-C у легкодоступних місцях. Усі комплектації будуть оснащені системою старт-стоп (під брендом i-Stop), завдяки якій найбільший двигун моделі дозволяє економити до 750 г пального на 100 км. Також варто відзначити свіжу кольорову палітру та особливі накладки на решітці радіатора, прийняті для топової версії.

Нові продукти Peugeot

Наступного року імпортний дистриб’ютор Peugeot представить українським автодилерам два кросовери: компактний 2008 та більш респектабельний e-3008. Менший 2008 схожий на Peugeot 508 і має три схожі на кігті вертикальні ходові вогні та триточкові задні ліхтарі. Крім того, стиль 2008 формують нові 16-18-дюймові колісні диски та чорні дзеркала заднього виду; версія GT також має чорний дах. В інтер’єрі з’явився фірмовий i-Cockpit від Peugeot з багатофункціональним кермом, 10-дюймовою цифровою панеллю приладів та другим 10-дюймовим сенсорним екраном. Механічні моделі оснащені новим важелем перемикання передач з інтегрованим контролем зчеплення з дорогою.

Peugeot e-3008 буде доступний лише в електричній та гібридній версіях. Зовні він легший і спритніший за свого попередника. Передня решітка радіатора інтегрована в кузовні панелі, а на боковинах зображена культова тема “кігтя, що світиться”. В інтер’єрі – вигнутий 21-дюймовий екран і компактне кермо з усіченими лівим і правим секторами. Автоматичною коробкою передач керує джойстик, розташований біля керма.

Jeep Avenger e-Hybrid

За словами офіційного імпортера, гібридна версія повністю електричного Jeep Avenger обов’язково з’явиться на нашому ринку в наступному році. Цей цікавий компактний кросовер оснащується не менш цікавою гібридною силовою установкою, що складається з бензинового двигуна потужністю 100 к.с. та електродвигуна потужністю 29 к.с. Певний час автомобіль може їздити виключно на електроприводі, наприклад, під час паркування або при зупинці в міському трафіку. Гібридний привід економить паливо та покращує динаміку розгону за рахунок рекуперації надлишкової енергії під час гальмування та передачі її на електропривод.

Skoda Kodiaq

Нове покоління вже не такої старої моделі виросло більш ніж на 0,6 м в довжину, що зробило величезний автомобіль більш респектабельним. Салон такий же просторий, як і раніше, з місцями для п’яти-семи осіб і великим багажником. Технічно новий Kodiaq може похвалитися платформою Volkswagen MQB Evo. До силової установки Kodiaq входять два бензинові турбовані двигуни та 2,0-літровий дизельний двигун, а також дві гібридні системи: м’який гібрид та гібрид з можливістю підзарядки від мережі, здатний проїхати 100 км на електротязі.

Коротше кажучи

Незважаючи на різні проблеми, приємно бачити, що Україна не виключена з великого автомобільного життя. Що стосується самих автомобілів, то світовий тренд на електрифікацію підтверджується, хоча є сумніви, що українські споживачі масово підтримають електрифікацію. На щастя, всі цікаві моделі залишаються у версіях зі звичайними бензиновими або дизельними двигунами. Принаймні, це стосується сегменту кросоверів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!