Представлено серійний пікап Tesla Cybertruck: 845 сил, 547 км запас ходу та ціна від 61 тисяч доларів

0
86

У ніч проти п’ятниці на заводі Tesla в Остіні (Техас, США) відбулася довгоочікувана прем’єра серійної моделі пікапа Cybertruck. Вона пройшла через чотири роки після показу прототипу. На ній свої автомобілі отримали перші 10 замовників, причому усі вони – співробітники компанії. Також стали відомі основні характеристики трьох версій електропікапа, а також ціни.

Найцікавіша топова модифікація під назвою Cyberbeast. Три її електромотори сумарно розвивають 845 к.с. На розгін з місця до 60 миль/год (97 км/год) машині потрібні суперкарівські 2,6 секунди. Запас ходу – 515 кілометрів. Коштує такий пікап 100 тисяч доларів.

Cyberbeast здатний обігнати Porsche 911 2023 модельного року навіть при буксируванні причепа, в який поміщений ще один такий самий 911-й. Як доказ того Тесла навіть опублікувала відео такого заїзду на треку.

У середній версії два мотори загальною віддачею 600 сил. 97 км/год вона набирає за 4,1 секунди. Автономність вища, 547 кілометрів. Судячи з усього, через меншу витрату енергії. За такий Cybertruck попросять 80 тисяч доларів.

Базовий одномоторний варіант з’явиться лише у 2025 році. Його потужність поки не названа, а ось розгін відомий: 6,5 секунди, як і запас ходу: він становить 402 кілометри. Зате і ціна набагато демократичніша — від 61 тисяч доларів.

Опційно покупцям буде доступна невелика додаткова батарея. Встановлювати його планується в кузов Cybertruck впритул до перегородки, що відокремлює вантажну платформу від кабіни. Застосування такої батареї збільшить запас ходу двомоторної модифікації з нинішніх 547 до 750 кілометрів, найпотужніша модифікація Cyberbeast з трьома двигунами проїде замість 515 вже 724 кілометри.

Серед інших важливих характеристик варто відзначити 800-вольтову зарядну архітектуру (таким чином, Cybertruck став першою моделлю виробника, на якій відмовилися від 400В), 48-вольтову бортову систему (вона менше важить і вважається загалом ефективнішою), регульовану пневматичну підвіску, яка дозволяє зберегти кліренс 43 см при завантаженні.

Станом на середину літа Tesla отримала майже 2 мільйони замовлень на Cybertruck. Їх прийом зупинили буквально напередодні прем’єри, тож зараз їх набагато більше. Навіть при виході за 2024 рік на максимальний обсяг випуску (що свідомо неможливо) на виконання всіх заявок піде щонайменше чотири-п’ять років. Повноцінне масове виробництво стартує протягом кількох місяців.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!