Авто

Ford представив електричний позашляховик Explorer – фото

Share

Компанія Ford офіційно представила свій новий компактний позашляховик Ford Explorer. Він надійде у продаж у 2024 році.

Ford Explorer випускається з 1990 року. Раніше це був традиційний компактний позашляховик з двигуном внутрішнього згоряння, але нове покоління – електричне.

Електричний Explorer базується на платформі MEB компанії Volkswagen. Ця платформа також використовується в електромобілі VW ID.4. Новий Explorer має сучасний дизайн кузова зі специфічною для електромобіля решіткою радіатора. Дев’ятнадцятидюймові легкосплавні диски в аеродинамічному дизайні є стандартними, а 21-дюймові – у дорожчих комплектаціях.

Велика 15-дюймова панель приладів може бути підключена до SYNC Move з поліпшеним і більш чуйним інтерфейсом. У салоні є спеціальний секретний відсік під назвою My Privat Locker. У ньому можна зберігати ключі, гроші, смартфони тощо. Їх не зможуть знайти злодії. Це дуже корисна функція.

Передні сидіння підігріваються, мають функцію масажу та електричне 12-рівневе регулювання в стандартній комплектації. Сидіння виготовлені з матеріалу Sensico, який відтворює вигляд і відчуття шкіри. Підголівники інтегровані в сидіння. Сидіння дуже зручні. Однак, сидіння великі і заважають огляду пасажирів на задніх сидіннях. Втім, задні бокові панелі скляні, тому вони не відчувають тісноти.

Габаритна довжина електричного Explorer становить 4,46 м, тому для задніх пасажирів є достатньо місця. Об’єм багажника становить 450 літрів. Це на 100 літрів менше, ніж у Volkswagen ID.4, який має ту ж платформу, що і новий Explorer.

Позашляховик оснащений новою технологією Clear Exit Assist, яка автоматично змінює смугу руху. Clear Exit Assist запобігає нещасним випадкам при відкриванні дверей. Також доступні інші традиційні системи допомоги водієві та активної безпеки.

На жаль, компанія Ford поки що не повідомила, яку саме електричну силову установку матиме цей електричний Ford Explorer. Невідомий і його запас ходу.

Очікувалося, що електричний позашляховик Ford Explorer надійде в продаж наприкінці 2023 року. Однак тепер стало відомо, що продажі почнуться наприкінці 2024 року. Це пов’язано з тим, що батареї для нього ще не пройшли всі випробування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Ford

Останні записи

П’ять кроків до оптимальної підготовки авто до холодів

З приходом холодів я завжди починаю думати про те, як підготувати свій автомобіль до зимових…

16.10.2024

В Україні набирає популярності встановлення ГБО на авто

З початку 2024 року в Україні реально відчувається бум на автомобілі з газобалонним обладнанням (ГБО).…

16.10.2024

Оновлений BMW як і раніше схожий на Kia

Поява будь-якого нового BMW – це подія. Майже завжди. Хоча не впевнені, що оновлена ​​2-а…

16.10.2024

BMW планує запустити масове виробництво електромобілів на водні

BMW активно працює над серійним виробництвом водневих електромобілів, заявляючи, що водневі технології є важливим кроком…

16.10.2024

Розпочалися продажі Skoda Elroq: відомі ціни на новинку

Новий Škoda Elroq став доступним для замовлення у Франції з 15 жовтня 2024 року, у…

16.10.2024

За якої температури літні шини «дубіють» і стають небезпечними

З настанням холодів багато водіїв не поспішають замінити літні шини на зимові, вважаючи, що літня…

16.10.2024