Kia EV5 виявився в Китаї майже вдвічі дешевшим за конкурента від Tesla

0
92

Компанія Kia оприлюднила уточнений прайс-лист на електричний кросовер EV5 для китайського ринку. Кросовер дещо подешевшав порівняно з цінами, названими на етапі попереднього замовлення, водночас його базова вартість виявилася майже вдвічі нижчою, ніж у найдоступнішої Tesla Model Y. Також Kia поділилася планами розвитку цього модельного сімейства.

Kia EV5 вийшов на китайський ринок у трьох варіантах оснащення і коштує від 149 800 до 174 800 юанів: приблизно від 21 до 24,5 тисяч доларів. Tesla Model Y у Піднебесній можна купити щонайменше за 266 400 юанів, тобто 37,3 тисячі доларів.

Поки що для кросовера запропоновано лише одну силову установку. Це двигун на 218 к.с. та 310 Нм у поєднанні з 64,2-кіловат-годинною батареєю від BYD. Вона забезпечить EV5 запас ходу 530 кілометрів. Пізніше у кросовера з’являться як далекобійніша версія з 88-кіловат-годинною батареєю на 720 кілометрів, так і двомоторне виконання.

Повнопривідна Kia EV5 збереже той самий 218-сильний двигун на передній осі, але на задню вісь додадуть додатковий двигун на 95 сил. Вартість нових модифікацій кросовера поки не названа.

Очікується, що цей електромобіль з часом з’явиться на європейському ринку. Також Kia готує ще дві нові батарейні моделі, компактніші і доступніші. Вони поки що представлені у вигляді концептів EV4 і EV3.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!