Toyota запатентувала новий електричний кросовер Lexus HZ

0
339

Toyota подала заявку на реєстрацію трьох товарних знаків, що інтригують у Європі, що вказує на те, що в неї може з’явитися новий електромобіль. Заявки на товарні знаки було подано через Відомство інтелектуальної власності Європейського Союзу та виявлено учасниками форуму власників Lexus RX. Три назви, HZ300e, HZ450e та HZ550e, очевидно, відносяться до трьох різних версій однієї й тієї ж моделі. Але яку форму може набути ця модель?

Як і багато його конкурентів з преміум-класу, Lexus робить кроки у бік електрифікації. До 2030 компанія планує запропонувати електричні варіанти для всіх своїх моделей, а до 2035 стане брендом, що випускає тільки електромобілі. Раніше цього року Lexus подав заявку на реєстрацію товарних знаків TZ450e і TZ550e, що породило версії, ніби ця модель стане трирядним електричним позашляховиком, що знаходиться в лінійці вище за RZ. Якщо це правда, то цілком можливо, що HZ може бути позашляховиком, який знаходиться нижче за RZ.

Як би там не було, можливість пропозиції трьох різних варіантів має залучити покупців. Нинішній RZ450e оснащений парою електродвигунів потужністю 309 л. і 435 Нм, і цілком можливо, що HZ450e матиме таку ж трансмісію. Це може означати, що HZ300e може рухатися одним електромотором, у той час як HZ550e буде мати значну додаткову потужність порівняно з 450e, що потенційно перевищує 400 к.с.

Хоча подробиць про Lexus HZ на даний момент небагато, відомо, що найпросунутіший електромобіль компанії наступного покоління набуде форми LF-ZC, представленого у вигляді концепту на виставці Japan Mobility минулого місяця. Нова нова модель буде побудована з використанням технології Gigacasting і акумуляторів призматичної структури, які, як очікується, значно збільшать запас ходу і при цьому знизять вагу. За розміром LF-ZC буде аналогічним Tesla Model 3 і BMW i4.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!