Кросовер Skoda Kodiaq оновився: що у ньому нового

0
80

Після довгої тизерної кампанії Skoda показала довгоочікуваний кросовер Kodiaq нового покоління. Автомобіль відзначився від попередника еволюційним дизайном, а також переробленим інтер’єром і гібридною трансмісією, що підключається.

Зовні машина майже не змінилася. Винятком стала лише версія Sportline, у якій запропонували спеціальний декор. А ось розміри виявилися трохи іншими. Довжина кросовера збільшилася на 61 мм – до 4758 мм, але колісна база залишилася колишньою – 2971 мм. Ширина скоротилася на 18 мм – до 1864 мм, а висота – на 17 мм – до 1659 мм.


У салоні нового Kodiaq відбулися значні зміни. Селектор трансмісії тепер розташовується не на центральному тунелі, а на кермовому стовпчику. По центру торпедо встановлений планшетний дисплей діагоналлю 13-дюймів, а також три шайби управління кліматичною системою.


Комбінація приладів – повністю цифрова та розміром 10 дюймів. До списку оснащення кросовера також увійшли: чотири порти USB-C потужністю 45 Вт та роз’єм на 15 Вт, вбудований у дзеркало заднього виду, 9 динаміків акустичної системи, індукційна зарядка з функцією охолодження для двох гаджетів та передні крісла з функцією масажу.

У 5-місній версії об’єм багажника нового Kodiaq складає 910 літрів, що на 75 літрів більше, ніж раніше. За бажання цієї цифри можна збільшити до 2105 літрів, але тільки якщо скласти спинки задніх сидінь.

У 7-місному варіанті ємність багажного відсіку дорівнює 340 літрам, що також на 70 літрів більше, ніж раніше.

Продаватиме реформований «Кодіак» із кількома типами двигунів внутрішнього згоряння, включаючи бензиновий агрегат TSI об’ємом 1,5-літра з м’яко-гібридною технологією. Його потужність дорівнює 148 кінським силам, а циліндри мають можливість деактивації, тим самим заощаджуючи паливо.

Як альтернативний варіант для нового «Кодіаку» запропонують потужний 2-літровий двигун TSI на 201 кінську силу, а також 2-літровий дизель на 148 «сил» у версії з переднім і 190 к.с. з повним. Зв’язку їм складуть 7-швидкісна роботизована трансмісія.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!