Авто

Все, що потрібно знати про новий електрокросовер Lucid Gravity

Share

Компанія Lucid Motors випустила свій перший електрокросовер Lucid Gravity. Він став другою моделлю у лінійці бренду після седана Air.

Lucid Gravity відноситься до сімейного класу, тут місткий універсальний кузов – 5 метрів довжини, 7 місць, можливість взяти на борт 675 кг і причепити житловий трейлер масою до 2,72 тонн. Під кришкою капоту є відсік для вантажів, який за об`ємом «тягне» на повноцінний багажник.

Зовні Lucid Gravity – просто сучасний кросовер з горизонтальною смугою ДХВ від крила до крила і такою самою задньою оптикою. Є також приховані зовнішні ручки дверей.

Характерна особливість першої моделі Lucid, седана Air, – вітрове скло, яке заходить в зону задніх сидінь, – перенесена і на Lucid Gravity. Коефіцієнт аеродинамічного опору – лише 0,24, це рекордний показник у класі повнопривідних кросоверів.

В інтер’єрі присутній справжній дух сімейних канікул середнього класу США — встановлені режими атмосфери з назвами національних парків країни: Тахо Лейк, Джошуа Трі, Йєллоустоун та інші, кожному відповідають індивідуальна інфографіка на моніторах, кольоромузика та акустичне супроводження.


Lucid Gravity побудований на новій платформі з 900-вольтовою архітектурою, що підтримує зарядку потужністю до 350 кВт, завдяки чому 320 км запасу ходу «набираються» за 20 хвилин. Від батареї ємністю 113 кВт*год автомобіль здатний проїхати до 708 км (цикл ЕРА). Силова установка – потужністю 800 сил, розгін до 97 миль/год займає менше 3,5 секунди.

Мінімальну роздрібну ціну без урахування податків обіцяють встановити на рівні 80 тисяч доларів. У продаж електромобіль надійде за рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Lucid

Останні записи

Названо найнадійніший гібридний кросовер, який можна купити у 2024 році

Незважаючи на весь скепсис з боку окремих експертів, гібридні технології продовжують розвиватися безпрецедентними темпами, а…

18.05.2024

Toyota, Nissan та Honda об’єднують зусилля для створення нового покоління автомобілів

Японія та японські виробники автомобілів продовжують робити нові кроки, щоб випередити своїх конкурентів. За повідомленнями,…

17.05.2024

Tesla Cybertruck зіткнувся із серйозною проблемою корозії

Кібервантажівка — це щонайменше спірний автомобіль. Але більшість фанатів Tesla, здається, прийняли його з ентузіазмом.…

17.05.2024

Новий Renault 5 б’є рекорди за попередніми замовленнями ще до старту продажів

Новий Renault 5 збирає рекордну кількість попередніх замовлень, незважаючи на відсутність оголошених цін та дати…

17.05.2024

На фото показали новий кросовер BMW X3

Німецький кросовер BMW X3 2025 зараз проходить етап дорожніх випробувань. Його вже неодноразово помічали під…

17.05.2024

Новий кросовер Dacia Stepway показали на неофіційних зображеннях

У гамі компанії Renault та її суббренду Dacia версія Stepway завжди була призначена для того,…

17.05.2024