Представлений мінівен Volvo EM90: 272 к.с., 738 км запасу ходу та ціна 114 тисяч доларів

0
104

Компанія Volvo представила свій перший серійний мінівен ЕМ90. Модель адресована китайському ринку, її експорт не планується. Створено новинку на платформі Zeekr 009. Чисто електричний вен може проїхати на одному заряді до 738 кілометрів.

Марка Zeekr разом із Volvo входить до концерну Geely. Донорську модель 009 дуже сильно «перекроювати» не стали. Зовні шведи замінили переднє облицювання, встановили фари та ліхтарі у своєму фірмовому стилі «молот Тора». Плюс кілька оригінальних штрихів в інтер’єрі.

Зовнішні розміри якщо і відрізнятимуться від Zeekr (5209х2024х1867 мм при колісній базі 3205 мм), то на лічені міліметри. Модель стала найбільшою в лінійці Volvo і одним із найбільших мінівенів у світі.

Єдиний електромотор Volvo EM90 встановлений ззаду. Він розвиває 272 к.с., чого достатньо для набору сотні за 8,3 секунд. Поки що неясно, чи з’являться в гамі інші версії. Для порівняння: Zeekr 009 повнопривідний, із двома електромоторами загальною віддачею 544 к.с. та розгоном до 100 км/год за 4,5 секунди.

Тягова 116-кіловат-годинна батарея від компанії CATL заряджається з 10% до 80% менш як за півгодини від станції відповідної потужності. За китайським їздовим циклом CLTC автономність досягає 738 кілометрів. Незважаючи на те, що цикл WLTP ближче до реальної експлуатації і, відповідно, результат по ньому буде нижчим, показник Volvo все одно один із найкращих у світі. Енергію з батарей EM90 можна спрямовувати на заряджання інших електромобілів та живлення побутових приладів.

Салон скомпонований за схемою 2+2+2. На другому ряду встановлені крісла з електроприводами, обігрівом, вентиляцією, масажерами, відкидними столиками та оттоманками. Для перегляду різноманітного контенту для пасажирів задньої частини салону є відкидний екран на стелі діагоналлю 15,6 дюйми.

Передній дисплей на гранично мінімалістичній передній панелі трохи менше – на 15,4 дюйми. Мультимедійна система підтримує мережі 5G та оснащена 21 динаміком Bowers & Wilkins.

На задніх дверних картах є панелі із сенсорними кнопками. Ними, серед іншого, можна відрегулювати параметри мікроклімату в задній частині салону. Зсувні двері мають електропривод.

У продаж Volvo EM90 надійде найближчим часом. Коштуватиме він від 818 000 юанів, що за поточним курсом еквівалентно 114 тис. доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!