Lexus може випустити новий електромобіль, але не такий, як усі думають

0
60

Наразі єдиним повністю електричним автомобілем Lexus є кросовер RZ. При цьому про можливість серйознішої електрифікації свого модельного ряду японці поки що не заїкалися.

Втім, напередодні, виступаючи на заході «Lexus Showcase», один із топ-менеджерів преміального суббренду Toyota Такаші Вантанабе видав справжню сенсацію.

За його словами, компанія може піти шляхом головного концерну і взятися за ширший випуск електромобілів, але тільки якщо відчує, що на них буде високий попит. Але найцікавіше полягало навіть не в цьому, а в тому, що у своїй заяві представник «Лексус» згадав слово «пікап».

Ймовірно, у керівництві компанії роздумують над виходом у новий сегмент ринку, де зараз немає такої високої конкуренції, як у традиційному класі пікапів.

Якщо проекту дадуть «зелене світло», то воно зовсім не обов’язково має бути побудоване на сходовій рамі, як знамениті всюдиходи Toyota Hilux та Tacoma.

Замість неї, швидше за все, буде задіяна монококова платформа, що забезпечує оптимальне розміщення тягового акумулятора.

Як терміни дебюту концептуальної електричної новинки Lexus називають вже цей жовтень. А запланована дата початку її виробництва – 2026 рік.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!