Компанія Fiat відмовилася від Tipo у Великій Британії

0
181

Fiat продавав Tipo поточного покоління у Великій Британії з 2015 року, але автомобіль ніколи не користувався особливою популярністю. Та ніша, яку він залишає в лінійці Fiat, буде опосередковано заповнена електричним позашляховиком 600e, який, незважаючи на те, що сильно відрізняється від інших, також значно сучасніший, добре оснащений і повинен виявитися набагато популярнішим серед покупців.

За словами представника італійської марки, рішення Fiat відмовитися від Tipo пов’язане з тим, що компанія тепер «віддана електричній міській мобільності». Проте споживачам доведеться заплатити невелику премію за таке усунення фокусу.

Справа в тому, що в той час як Tipo у варіанті Cross можна було купити за ціною від 28745 фунтів стерлінгів (1,5 млн гривень), Fiat 600e починається з 32995 фунтів стерлінгів (1,6 млн гривень). Звичайно, це не величезна різниця, а й чимала. Варто також відзначити, що Tipo можна було придбати з 1,6-літровим бензиновим двигуном потужністю 94 л. або у вигляді м’якого гібрида потужністю 128 к.с., тоді як 600e повністю електричний, що може влаштувати не всіх покупців.

Тим не менш, у 600e є багато переваг. По-перше, це потужність: він оснащений одним електромотором, що приводить у рух передні колеса, потужністю 154 к.с. Живлення надходить від акумуляторної батареї ємністю 54 кВт-год, яка підтримує заряджання постійним струмом до 100 кВт і дозволяє 600e проїхати до 405 км на одній зарядці. Хоча це навряд чи новаторські цифри, 600e є привабливою альтернативою набагато меншому 500e, а також симпатичний і незвичайний варіант для тих, хто також розглядає Kia Niro EV і Volvo EX30.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.