Авто

Представлено найпотужніший Chevrolet в історії

Share

Легендарний Chevrolet Camaro припинять випускати в січні і наприкінці модель отримала відразу кілька надпотужних версій. Спочатку ательє Hennessey презентувало 1000-сильний варіант купе, а тепер з’явився ще потужніший Yenko/SC Camaro Stage III. Про це повідомляє «Фокус» із посиланням на сайт Auto motor und Sport.

Дилер Chevrolet Дон Єнко з американського штату Огайо виконував тюнінг Chevrolet Camaro з 1967 року і саме він першим вирішив встановити на модель величезний 7,0-літровий двигун. Його компанія SVE продовжує працювати з Camaro.

Новий Chevrolet Yenko/SC Camaro Stage III також має V8 об’ємом 7 літрів. Його створили спеціально для цього авто, розточивши 6,6-літровий двигун пікапа Chevrolet Silverado.

До того ж двигун доповнили механічним компресором. У результаті віддача зросла до рівня Bugatti Chiron – 1520 л. с. та 1735 Н∙м. Це найпотужніший серійний Chevrolet.

Для тих, кому Yenko/SC Camaro Stage III видасться надто екстремальним, пропонують 6,8-літрові версії Stage I та Stage II, що розвивають 1150 та 1200 л. с., відповідно. Цікаво, що 1150-сильний варіант комплектують автоматичною КПП, а два інших – механікою (автомат просто не витримує величезної сили).

Крім того Chevrolet Camaro Yenko/SC отримали гучний спортивний вихлоп, диференціал, що самоблокується, і покращені гальма. Від стандартного купе вони відрізняються опуклим капотом із повітрозабірником, обважуванням та антикрилом.

Випустять лише 100 1520-сильних Yenko/SC Camaro Stage III та ще по 50 купе у виконанні Stage I та II. Навіть найпотужніший варіант буде коштувати 130 000 доларів, тобто буде в рази дешевше за суперкари з аналогічними характеристиками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Chevrolet

Останні записи

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024

Електричний пікап Toyota таки стане серійним

Японський електричний пікап Toyota Hilux EV таки стане серійною моделлю. Представлений наприкінці 2022 року електричний…

18.05.2024