Lucid втрачає 338 тисяч доларів на кожному випущеному електромобілі

0
253

Виробник розкішних електромобілів Lucid оголосив про зниження виробництва за підсумками третього кварталу: компанії вдалося продати менше ніж 1,5 тисячі машин. За оцінками Bloomberg, фірма може зазнавати фінансових труднощів, оскільки зазнає збитків у розмірі 338 тисяч доларів на кожен проданий автомобіль.

Компанії поки що не вдається вийти на планові обсяги виробництва. У III кварталі Lucid випустив 1550 і продав 1457 електроседанів Air, і це помітно менше за результати другого кварталу, коли було випущено 2173 автомобіля. Фірма зазначає, що ще 700 машинокомплектів було відправлено в рамках ІІІ кварталу для збирання в Саудівській Аравії. Тим не менш, експерти вважають, що компанії навряд чи вдасться досягти поставленої мети виробити 10 тисяч машин за рік.

За даними агентства, інвестори насторожені виробничими результатами компанії та її збитками, які позначилися на вартості акцій Lucid Motors. Публікація звіту призвела до зниження їх котирувань на 2,5%. Загалом з початку року вони подешевшали на 25%, а порівняно з піковим значенням – на 91%. Інвестори побоюються, що за збереження таких тенденцій Lucid одного разу не зможе платити за боргами і виявиться банкрутом.

Прояснити свою фінансову ситуацію Lucid обіцяє на початку листопада за допомогою офіційного звіту про прибутки та збитки.

У самій компанії, ймовірно, розраховують на збільшення обсягів продажів за рахунок доступніших і затребуваних моделей. Наприклад, днями у флагманського Air з’явилася найдешевша комплектація Pure із заднім приводом за ціною 77,4 тисяч доларів — це приблизно втричі дешевше за флагманську Sapphire. Також Lucid готується до виведення на ринок електричного позашляховика і планує компактніший електромобіль за ціною близько 50 тисяч.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!