Tesla уповільнила розширення заводів із випуску електромобілів

0
115

Tesla у середу приєдналася до General Motors та Ford у обережності щодо розширення потужностей з виробництва електромобілів, посилаючись на економічну невизначеність та підкреслюючи побоювання з приводу уповільнення попиту. Генеральний директор Tesla Ілон Маск сказав, що він стурбований тим, що більш висока вартість позик завадить потенційним клієнтам дозволити собі автомобілі компанії, незважаючи на суттєве зниження цін, і що він чекатиме ясності в економіці, перш ніж нарощувати запланований завод у Мексиці.

“Люди не наважуються купувати новий автомобіль, якщо в економіці є невизначеність”, – сказав Маск під час телефонної розмови після звіту про доходи. «Я не хочу набирати максимальну швидкість у невизначеності».

Коментарі Маска, які призвели до падіння акцій Tesla більш ніж на 4% на ринку, пролунали після попереджувальних дзвіночків від інших автовиробників та стартапів у галузі електромобілів. GM заявила у вівторок, що відкладе на рік виробництво електричних пікапів Chevrolet Silverado та GMC Sierra на заводі в Мічигані, пославшись на зниження попиту на електромобілі.

Компанія Ford з Детройту заявила минулого тижня, що тимчасово скоротить одну із трьох змін на заводі, який виробляє електричний пікап F-150 Lightning. У липні автовиробник уповільнив нарощування потужностей електромобілів, переключивши інвестиції на комерційні автомобілі та гібриди.

Стартап з виробництва електромобілів Lucid у вівторок повідомив про майже 30-відсоткове падіння виробництва у третьому кварталі і лише незначне збільшення поставок, незважаючи на великі знижки, що викликало побоювання з приводу попиту на розкішний седан Air.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.