Citroen представить електромобіль e-C3 2024 17 жовтня

0
150

Citroen оголосив, що абсолютно новий електричний суперміні e-C3 дебютує 17 жовтня і з’явиться на ринку Європи на початку 2024 року з рекомендованою стартовою ціною, нижчою за 25 000 євро (2,58 млн рублів). Офіційні тизери моделі натякають, що вона буде натхнена концептом Oli, і натякають на схожість із серійним Citroen New C3, який вже доступний в Індії та Південній Америці.

Перший тизер Citroen e-C3 2024 з’явився в липні 2023 і був захований у презентації фінансових результатів Stellantis за перше півріччя. Тепер компанія опублікувала чіткішу версію того ж тизера разом із другим зображенням задніх ліхтарів.


Світлодіодні фари нового e-C3 нагадують концепт Citroen Oli 2022 року, а силует, дзеркала, великий дорожній просвіт та задні ліхтарі дуже схожі на новий C3, призначений для Індії та Південної Америки. У першому тизері було зображено підсвічену версію нової емблеми Citroen, якої немає на оновленій фотографії. Зверніть увагу, що e-C3 стане першою серійною моделлю з новою овальною емблемою, перш ніж вона поступово з’явиться в іншій лінійці.

Задні ліхтарі виглядають як квадратніша еволюція тих, що були у попереднього C3, і мають іншу світлодіодну графіку в порівнянні з аналогічним новим C3. Таким чином, задня світлотехніка e-C3 збігається із передньою. Тут також видно частину вигнутих задніх дверей і чорний задній спойлер, що передбачає, що електрокар отримає двоколірний зовнішній дизайн за прикладом поточного покоління.

Хоча Citroen e-C3 2024 року конкуруватиме в сегменті суперміні, очікується, що він розділятиме позицію кросовера New C3, хоч і з більш сучасними елементами стилю. Зрештою, роль B-кросовера буде виконувати майбутній Citroen C3 Aircross 2024, який збільшиться в розмірах у порівнянні зі своїм попередником і стане більш просторою сімейною альтернативою хетчбеку.

Очікується, що французький суперміні базуватиметься на перевіреній платформі eCMP або на вдосконаленій архітектурі STLA Small, багато в чому розділяючи її основи з Fiat Panda. Компанія може похвалитися найкращим у своєму класі комфортом, який є відмінною рисою всіх моделей Citroen. Крім повністю електричної версії, яка буде доступна на старті, може бути C3 з ДВС та 1,2-літровим м’яким гібридним силовим агрегатом Stellantis.

За даними французьких ЗМІ, e-C3 буде доступним з одним електродвигуном потужністю 80 к.с. або 107 л.с. та акумулятором ємністю 40 або 50 кВт-год китайської компанії Svolt, що забезпечує заявлений запас ходу понад 300 км. Ці характеристики відрізняють його від New e-C3 індійської специфікації, так і від Peugeot E-208 і Opel Corsa-e європейської специфікації.

Заявлена ​​стартова ціна Citroen e-C3 робить його найдешевшим електромобілем у лінійці французького бренду, якщо виключити квадрицикл Ami. Що ще важливіше, він поміщає в цінову категорію конкурентів Renault 5 та VW ID.2 аналогічного розміру, запуск яких запланований на 2024 та 2025 роки відповідно.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!