Toyota та Suzuki разом випустять маленький електрокросовер

0
298

Дві японські компанії вже працюють над перспективною моделлю — маленьким електричним кросовером, який має вийти відразу на кілька ринків, включаючи Японію, Європу та Індію. За даними BestCarWeb, для Toyota електромобіль стане серійною версією концепту bZ Small Crossover (на фото), представленого ще 2021 року.

Toyota bZ Small Crossover був найкомпактнішим позашляховиком серед дебютованих тоді прототипів. Технічні характеристики концепту не розкривалися, але, за деякими даними, його довжина перевищує трохи 4 метри. Таким чином, його серійна версія може виявитися дещо компактнішим за Yaris Cross.

Toyota розробляє невеликий електромобіль з прицілом на внутрішній ринок Японії та на продаж у Європі: в обох регіонах компактні батарейні моделі набирають популярності. Suzuki, за даними інсайдерів, стала партнером Toyota за цим прєктом завдяки досвіду у створенні невеликих машин.

Сама ж Suzuki може на тій самій платформі побудувати трохи більший електромобіль, який запозичить у моделі Toyota шасі та силові установки, але отримає оригінальну зовнішність.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!