Авто

В Японії представлений кросовер Toyota, який дуже схожий на Ferrari

Share

Toyota вивела на ринок спортивний кросовер Crown Sport з нової електрифікованої лінійки Crown. Зовні він нагадує спортивний концепт, представлений у 2022 році. Також у зовнішності новинки проглядається схожість із Ferrari Purosangue. Зокрема, у формі тонких світлодіодних фар і заниженому силуеті. Передня частина кузова оформлена в стилістиці, характерній для серії Crown, останнього Prius і лінійки електромобілів bZ, пише “Автоцентр”.

Профіль Crown Sport відрізняється скульптурним кузовом і опуклими задніми крилами, що підкреслюють 21-дюймові легкосплавні диски. У задній частині – вузьке сильно нахилене вітрове скло, горизонтальні світлодіодні ліхтарі і вертикальні повітрозабірники в бампері.

Новинка побудована на платформі TNGA і досягає 4710 мм у довжину, 1880 мм завширшки і 1560 мм у висоту. Розмір колісної бази – 2770 мм. Таким чином, Crown Sport вийшов на 260 мм коротшим, на 40 мм ширшим і на 25 мм вищим за Crown Crossover.

Кросовер буде доступний у шести кольорах і п’яти двоколірних комбінаціях. При цьому інтер’єр можна вибрати тільки в чорному або пісочно-коричневому. Інформаційно-розважальна система з сенсорним 12,3-дюймовим дисплеєм перенесена з Crown Crossover.

Дизайнери більше приділили уваги полегшенню входу і виходу за рахунок конструкції дверних порогів і оздоблення задніх дверей. Також Crown Sport дісталася “звукорегулююча стеля”, яка допомагає підтримувати тишу в салоні. Кросовер оснащений новітньою версією пакета Toyota Safety Sense ADAS, що включає систему допомоги під час водіння і Toyota Teammate Advanced Drive для допомоги в заторах. Для підвищення маневреності автомобіль оснащений системою динамічного заднього рульового управління (DRS).

Toyota Crown Sport буде доступний у гібридній і плагін-гібридній версіях. Перший використовує 2,5-літрову паралельну гібридну систему E-Four від Crown Crossover потужністю 234 к.с. Ця міць передається на всі чотири колеса через електричну систему повного приводу.

Технічна інформація про плагін-гібридний Crown Sport не розкривається. Відомо тільки, що він отримає нову літій-іонну батарею великої ємності.

Виробництво Toyota Crown налагодять на заводі Цуцумі в Японії. Плановий обсяг – 700 одиниць на місяць. Спочатку кросовер запропонують в одній комплектації Hybrid Sport Z за ціною 39 620 доларів. В Японії перші поставки гібридної модифікації заплановані на листопад, плагін-гібридної – на грудень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Toyota

Останні записи

Фахівці назвали прості способи як правильно перевірети автомобіль

Відомий американський Автомеханік Скотті Кілмер закликав водія постійно стежити за технічним станом автомобіля. Серед іншого,…

19.05.2024

У продажу з’явився суперкар Ferrari у стилі McDonald’s

Ferrari 296 GTB став першим дорожнім суперкаром італійської марки з двигуном V6, оскільки раніше аналогічний…

19.05.2024

Mitsubishi намекнула на новое поколение внедорожника Pajero Sport

Два тижні тому компанія Mitsubishi показала, як зміниться її позашляховик Pajero Sport (на деяких ринках…

19.05.2024

Рестайлінг Sportage: як зміниться найпопулярніший кросовер Kia з оновленням

Sportage залишається найпопулярнішою моделлю у SUV-лінійці південнокорейського автовиробника Kia. Автомобіль, який пережив зміну поколінь у…

19.05.2024

Ford Mustang може стати седаном

Культовий американський понікар Ford Mustang може стати седаном. Відсвяткував у 2024 році свій черговий ювілей…

19.05.2024

Chevrolet Corvette із пробігом всього 53 км забули у сараї на 42 роки

Рідкісні знахідки так званих «капсул часу» привертають чимало уваги з боку користувачів інтернету, особливо коли…

19.05.2024