В Японії представлений кросовер Toyota, який дуже схожий на Ferrari

0
528

Toyota вивела на ринок спортивний кросовер Crown Sport з нової електрифікованої лінійки Crown. Зовні він нагадує спортивний концепт, представлений у 2022 році. Також у зовнішності новинки проглядається схожість із Ferrari Purosangue. Зокрема, у формі тонких світлодіодних фар і заниженому силуеті. Передня частина кузова оформлена в стилістиці, характерній для серії Crown, останнього Prius і лінійки електромобілів bZ, пише “Автоцентр”.

Профіль Crown Sport відрізняється скульптурним кузовом і опуклими задніми крилами, що підкреслюють 21-дюймові легкосплавні диски. У задній частині – вузьке сильно нахилене вітрове скло, горизонтальні світлодіодні ліхтарі і вертикальні повітрозабірники в бампері.

Новинка побудована на платформі TNGA і досягає 4710 мм у довжину, 1880 мм завширшки і 1560 мм у висоту. Розмір колісної бази – 2770 мм. Таким чином, Crown Sport вийшов на 260 мм коротшим, на 40 мм ширшим і на 25 мм вищим за Crown Crossover.

Кросовер буде доступний у шести кольорах і п’яти двоколірних комбінаціях. При цьому інтер’єр можна вибрати тільки в чорному або пісочно-коричневому. Інформаційно-розважальна система з сенсорним 12,3-дюймовим дисплеєм перенесена з Crown Crossover.

Дизайнери більше приділили уваги полегшенню входу і виходу за рахунок конструкції дверних порогів і оздоблення задніх дверей. Також Crown Sport дісталася “звукорегулююча стеля”, яка допомагає підтримувати тишу в салоні. Кросовер оснащений новітньою версією пакета Toyota Safety Sense ADAS, що включає систему допомоги під час водіння і Toyota Teammate Advanced Drive для допомоги в заторах. Для підвищення маневреності автомобіль оснащений системою динамічного заднього рульового управління (DRS).

Toyota Crown Sport буде доступний у гібридній і плагін-гібридній версіях. Перший використовує 2,5-літрову паралельну гібридну систему E-Four від Crown Crossover потужністю 234 к.с. Ця міць передається на всі чотири колеса через електричну систему повного приводу.

Технічна інформація про плагін-гібридний Crown Sport не розкривається. Відомо тільки, що він отримає нову літій-іонну батарею великої ємності.

Виробництво Toyota Crown налагодять на заводі Цуцумі в Японії. Плановий обсяг – 700 одиниць на місяць. Спочатку кросовер запропонують в одній комплектації Hybrid Sport Z за ціною 39 620 доларів. В Японії перші поставки гібридної модифікації заплановані на листопад, плагін-гібридної – на грудень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!