Представлений Skoda Kodiaq 2024: більш простора версія новітнього Volkswagen Tiguan стала сучаснішою та економічнішою

0
116

Skoda сьогодні офіційно представила новий Kodiaq 2024. Габарити Skoda Kodiaq 2024 становлять 4758 х 1864 х 1659 мм при довжині колісної бази 2791 мм. Міжосьова відстань не змінилася, але нові рішення компонування зробили автомобіль трохи просторіше, а багажник – трохи більше.


Передня частина повністю нова: нові матричні світлодіодні фари другого покоління тепер мають на 50% більше світлодіодів, а світловий потік збільшився на 15%. Такі фари входять у стандартне оснащення комплектації Sportline, у простіших версіях вони доступні за доплату. Нові бампери і задні ліхтарі – вони на сучасний манер з’єднуються смугою, що світиться.


Салон також багато в чому змінився. Передачі тепер перемикаються під кермовим важелем, тому на центральному тунелі стало більше місця для всяких дрібниць. На передній панелі з’явилися перемикачі Smart Dial у кількості трьох штук. Це три поворотні та натискані регулятори з вбудованими круглими екранами діаметром 1,25 дюйма.


Зовнішні регулятори дозволяють водію та пасажиру регулювати температуру системи клімат-контролю, керувати вентиляцією та підігрівом сидінь. За допомогою центрального Smart Dial можна регулювати гучність медіасистеми, напрямки обдування тощо. Всі інші функції контролюються через екран інформаційно-розважальної системи (в базі – 10-дюймовий, у топових версіях – 13-дюймовий). Перед водієм – цифрова панель приладів «намальована» на 10-дюймовому екрані. Також є проекційний екран нового покоління.

Кросовер має чотири порти USB-C з вихідною потужністю 45 Вт, ще один порт USB-C, вбудований у дзеркало заднього виду та видає 15 Вт потужності. Також передбачено 15-ватне бездротове заряджання для двох смартфонів, воно забезпечене системою охолодження. Серед опцій – аудіосистема Canton з 14 динаміками та передні крісла з масажером.

Об’єм багажника 5-місної версії склав 910 літрів – він збільшився на 75 літрів у порівнянні з попередником. Якщо скласти задні сидіння, то вийде об’єм 2105 літрів. У семимісцевій версії об’єм багажника, само собою, скромніший – 340 літрів (у новому поколінні він збільшився на 70 літрів).


Під капотом базової версії Kodiaq 2024 – 1,5-літровий турбований бензиновий двигун (насправді це «м’який» гібрид) потужністю 148 к.с. Такий варіант виключно передньопривідний повний привід з’являється з мотором 2,0 TSI потужністю 201 к.с. Є варіанти і на важкому паливі: двигун 2,0 TDI запропонований у двох варіантах форсування – 148 і 190 к.с. Відповідно, менш потужна версія – тільки передньопривідна, а 190-сильний варіант може бути і з повним приводом. Всі ці двигуни поєднуються з 7-ступінчастим «роботом» DSG.

Skoda Kodiaq 2024 вперше став гібридом, що підключається. Силова установка з ДВС 1,5 TSI та електромотора видає 201 к.с. Місткість тягової акумуляторної батареї становить 25,7 кВт·год, запас ходу чистою електрикою – 100 км. Гібридний Kodiaq 2024 – виключно передньопривідний та з 6-ступінчастим «роботом» DSG.


Ціни поки що не оголошені: абсолютно новий Kodiaq надійде у продаж у Європі на початку наступного року, тому ціни будуть оголошені ближче до моменту ринкового дебюту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!