Названі найбажаніші моделі електрокарів у світі

0
131

Британський розробник інфраструктури для сталого виробництва енергії Gridserve проаналізував пошукові запити Google за 2022 рік для виявлення найпопулярніших моделей електрокарів. Звіт включає дані з 317 машин з більш ніж 200 країн.

З усіх електрокарів найчастіше в 2022 користувачі інтернету шукали Tesla Model 3 – 19 989 872 рази. На другому місці раптово розташувався Kia EV6, а третій рядок займає Tesla Model Y. Цікаво, що в 2022-му Model Y став автомобілем, що найбільше продається в Європі, а цього року і взагалі отримав звання самого продаваного у всьому світі. І все ж таки частіше шукають седан від Ілона Маска.

До речі, до топ-10 потрапили всі актуальні моделі електрокарів Tesla. Hyundai Ioniq 5, який наробив чимало шуму, зайняв четвертий рядок у рейтингу. У списку також є Porsche Taycan, Polestar 2, Lexus RZ та BMW i4. При цьому цікаво, що у 47 країнах саме Lexus RZ посів перше місце за кількістю пошукових запитів.

Якщо ж брати статистику з різних країн, то в США та Європі найчастіше шукають Tesla Model 3. В Індії популярністю користується місцевий Tata Nexon, а в Індонезії – бюджетний китайський електрокар Wuling Air EV. З цікавого можна відзначити хорватський гіперкар Rimac Nevera, який лідирує за пошуковими запитами у багатьох балканських країнах.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.