Toyota Land Cruiser Mini стане конкурентом Suzuki Jimny

0
932

Лінійка позашляховиків Toyota Land Cruiser, нині представлена моделями 70, 250/Prado і 300, у найближчому майбутньому трохи підросте. Як повідомляє японська преса, вона поповниться серійною версією концепту Compact Cruiser EV, представленого у 2021 році. Поки що проєкт перебуває на стадії розробки і має внутрішню назву Mini Land Cruiser, але очевидно, що до моменту появи його приведуть у відповідність до загальнокорпоративних норм.

Перші подробиці про модель опублікували японські видання Best Car і Magazine X, що мають великий досвід в отриманні інсайдерської інформації про Toyota. Їхні джерела повідомляють, що автомобіль загалом збереже дизайн концепту і спиратиметься “на квадратну форму кузова”, що нагадує нещодавно представлений Land Cruiser 250/Prado. Тим більше, що Toyota використала його презентацію, щоб заявити громадськості про швидку появу міні Land Cruiser. Якщо пам’ятаєте, на прем’єрному заході бренд випустив тизер, показавши силует майбутнього автомобіля, з запасним колесом, що виділяється на задніх дверях. Конструктивно міні Land Cruiser буде побудований на добре відомій платформі TNGA-F, а його довжина становитиме близько 4 350 мм, при ширині 1 860 мм і висоті 1 880 мм. Загалом, за розміром він буде близький до Corolla Cross, але з абсолютно іншою ідеологією. Завдання полягає в тому, щоб позиціонувати його як конкурента п’ятидверному Suzuki Jimny.

Чутки вказують на те, що під капотом встановлять двигун внутрішнього згоряння (бензиновий і дизельний), з можливим використанням гібридних технологій, а в майбутньому і електроприводу. Серед варіантів розглядаються турбодизельний 2.8-літровий мотор від Hilux і нового Land Cruiser, а також бензиновий 2.0 Dynamic Force від Corolla Cross. Електрична версія перебуває в розробці і використовуватиме ту саму трансмісію, що і ще не представлена електрична Tacoma (американський аналог Hilux). Збирати “Міні-Крузер” ймовірно будуть у Таїланді, і на перших порах продаватимуть на всіх основних ринках Південно-Східної Азії, де компактні автомобілі надзвичайно популярні. Презентація нового позашляховика може відбутися вже на найближчому Токійському автосалоні, що відкривається наступного місяця.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!