Новий кросовер Suzuki з «нульовою» витратою палива: розкрито подробиці

0
97

У січні 2022 року Suzuki представила концепт-кар під назвою eVX, принагідно розповівши, що він є провісником першої серійної електричної моделі в лінійці японського автовиробника.

З того часу «товарний» кросовер встиг виїхати на тести, а також придбати ряд технічних подробиць, невідомих раніше.


Як і багато автовиробників, Suzuki використовує літній період для того, щоб випробувати майбутній електрокар в умовах сильної європейської спеки, оскільки коливання температури можуть значною мірою впливати на продуктивність такого виду техніки.


Передбачається, що довжина eVX становитиме 4,3 метри. Машина отримає дизайн, схожий з концептом, обзавівшись яскраво вираженими колісними арками, спойлером на п’ятих дверях, «прихованими» задніми ручками, а також зарядними люком, розташованому в лівому передньому крилі.


Про силову установку електричного «паркетника» поки нічого невідомо, але концепт-кар зразка минулого року комплектувався тяговою батареєю ємністю 60 кВт/год. Якщо серійному кросоверу дістанеться такий самий акумулятор, то можна буде розраховувати на запас ходу більше 400 кілометрів.

Незважаючи на те, що автомобіль заявлений як електричний, йому виявиться система повного приводу. Втім, подробиць про те, як її буде реалізовано, поки що немає.

Виробництво Suzuki eVX налагодять в Індії, після чого він надійде у продаж як у країні випуску, так і в Європі, де на нього чекають орієнтовно до 2025 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!