Volkswagen Tiguan 2024 нового покоління офіційно представлений: усі подробиці

0
191

Відбулася світова прем’єра нового, третього покоління Volkswagen Tiguan 2024. Важливо, що кросовер зберіг класичні бензинові і дизельні мотори, але основна ставка зроблена все-таки на версію гібрид, що підзаряджається.

Третє покоління Тигуана базується на еволюційній платформі MQB Evo (як у останнього VW Golf 8 та Skoda Octavia MK4), а головне її нововедення – це адаптивна підвіска DCC Pro (через яку різниця між комфортним та спортивним режимами має бути помітнішою).

Моторна гама нового Volkswagen Tiguan 2024 буде складатися з уже знайомих агрегатів:

  • Бензинові: 1.5 TSI (130 і 150 л.с) та 2.0 TSI (204 л.с та 265 л.с)
  • Дизельні: 2.0 TDI (150 або л.с 193 л.с)

Всі агрегати поєднуються з роботом DSG, а повний привід доступний для потужніших варіантів: дизель (193 л.с) і бензин 265 л.с.

Тим часом, основною модифікацією все ж таки буде гібрид, що заряджається, з акумулятором ємністю 18,5 кВт*год (заявлений пробіг на чистій електротяги – 120 км), а також швидкою зарядкою (постійного струму). Такий Tiguan eHybrid буде пропонуватися у двох варіантах: 204 к.с та 272 к.c.

Інтер’єр нового Volkswagen Tiguan 2024 буде виконаний у стилі електромобілів сімейства iD, на передній панелі екран віртуальної панелі приладів (10,25-дюймів), а посередині великий квадратний дисплей (12,9 або 15 дюймів) мультимедійної системи.

В цілому, в салоні “третього” Тигуана мінімум аналогових кнопок, а також відсутній селектор перемикання передач на центральному тунелі, він перенесений на підрульовий перемикач. А ось на кермо, навпаки, повернулися клавіші, адже ще минулого року президент Volkswagen анонсував їх повернення (мабуть рішення з сенсорними кнопками виявилося не зручним).

Цікаво, що габарити нової моделі практично не змінилися, трохи виросла довжина, а також висота. Порівняння нового покоління та актуального VW Tiguan:

Порівняння VW Tiguan 2024 Нинішня модель Довжина: 4551 мм 4509 мм Ширина: 1839 мм 1839 мм Висота: 1680 мм 1675 мм Колісна база: 2681 мм 2681 мм

Старт продажів у Європі нового, третього покоління Volkswagen Tiguan відбудеться на початку 2024 року.

Найближчої осені компанія Volkswagen представить нове третє покоління кросовера Тігуан 2024, а поки вона готова поділитися великим обсягом технічної та іншої інформації про свою модель, тираж якої в 2020 році подолав позначку в 6 мільйонів машин.

Новий Volkswagen Tiguan 2024 готується стати ще кращим: оснащення авто отримує більше передових систем, гібридні версії стають потужнішими, а ергономіка салону все більш продуманою. При цьому модель будується на платформі MQB Evo, як і останній Volkswagen Golf, а також актуальні Audi A3 та Skoda Octavia.

Для цього «візка» німецькі інженери підготували нову адаптивну підвіску DCC Pro, що має 15 варіантів встановлених налаштувань і дозволяє кардинально змінювати ступінь демпфування амортизаторів та величини підресорених мас.

Екстер’єр «третього» Volkswagen Тігуана 2024 все ще ховають за маскувальним забарвленням, але загальна тенденція до згладжування кутів і граней добре помітна. Радіаторні грати перетворилися на верхній більший повітрозабірник переднього бампера, а між фарами, що змінилися, повинна з’явитися декоративна вставка з вузькою смужкою, що світиться.

Сама ж світлотехніка на кросовері може бути замінена із звичайною світлодіодною на матричну, здатну «бити» на 500 метрів. За своїми габаритами паркетник практично не зміниться (4551х1839х1640 мм.), але якщо у висоту авто додасться всього 5 мм., то в салоні над головами пасажирів з’явиться вдвічі більше.

Volkswagen Tiguan третього покоління змінить дизайн інтер’єру Тепер він більше нагадує те, що пропонують електричні моделі марки. Приладка-безкозирка буде мати по діагоналі 10.25 дюйма, а центральний екран медіасистеми – 12.9 або 15.0 дюймів.

Управління клімат-контролем довірено сенсорним кнопкам, а від класичного важеля КПП вирішено відмовитись на користь підрульового перемикача. Це покликане нагадати, що Volkswagen готується повністю відмовитися від механічних КПП до 2030 року, щоб залишити своїм автомобілям тільки АКПП та «роботи», а 2033-го зовсім почати виробляти тільки електрокари.

Ще одна важлива зміна в салоні – повернення на кермо фізичних кнопок, що, ймовірно, виправдане зручністю їх використання. Крім того, Тігун отримає сучасний модуль відображення проекції на вітрове скло. За доплату кросовер можна буде оснастити мультиконтурними передніми кріслами з підігрівами, масажем та вентиляцією.

Технічна начинка та характеристики

Спеціально для ринку Європи новим Volkswagen Tiguan 2024 залишають окремі класичні ДВС – бензинові мотори TSI об’ємом 1.5 та 2.0 літра, а також двигун 2.0 TDI.

Їх розробники не доопрацьовували, чого не можна сказати про гібрид, що підзаряджається, де замість однієї модифікації з’явиться дві, та ще й з більш ємною тяговою батареєю. Тепер вона буде 18,5-кіловатною і забезпечить запас ходу в 120 км, а ось сам Tiguan eHybrid замість версії на 245 л. с. отримає «молодшу» на 204 та «старшу» з 272 «конячками». При цьому модифікацію Tiguan R із гами вирішили прибрати.

Ціни та старт продажів

Оновлений Volkswagen Tiguan має з’явитися у продажу на початку 2024 року. Ціни будуть названі пізніше, але вони не повинні різко зрости, оскільки машини в стартових комплектаціях збережуть і техніку, і оснащення. Зараз за такі паркетники в Німеччині просять від 33,5 тисяч євро, тоді як за 245-сильний eHybrid доведеться віддати не менше 42,4 тисяч євро.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!