Як виглядав унікальний ЗАЗ “Славута” у кузові універсал – фото

0
976

ЗАЗ-1103 “Славута” не можна назвати рідкісним чи якимось унікальним автомобілем. Так, заміна для “Таврії” виявилася далеко не такою популярною, як оригінал, але попри це, фанати марки не опустили руки і вирішили доопрацювати звичайну “Славуту”, підвищивши її практичність. Так, зі звичайного мініатюрного седана майстри із Запоріжжя створили повноцінний універсал.

Як повідомляють на сайті Vagcom, дане авто існує в єдиному екземплярі. Оригінальну “Славуту” доопрацювали Михайло та Іван Аверіни ще 2006 року. При цьому варто сказати, що на ЗАЗі випускали універсал із заводу, він мав індекс ЗАЗ-1105 “Дана”, але майстрам не подобався суто зовні.

Оскільки “Славута” сама по собі трохи більше, ніж “Дана”, то для доопрацювання було обрано саме цю машину. Після доопрацювання автомобіль отримав додатковий простір над багажником, а сам багажник опинився в одному об’ємі із салоном. Також на автомобіль поставили цікавіші колісні диски, ніж заводський варіант.

Зазначимо, що оригінальний ЗАЗ-1103 “Славута” надійшов у виробництво у 1999 році та випускався до 2011 року. Усього встигли зібрати 141 898 авто. Під капотом в авто було три версії двигунів 1,1 л, 1,2 л, 1.3 л з форсуванням від 51 до 66 л.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!