Водіям розповіли, чому не можна заправляти повний бак в авто

0
3998
epa10225963 A person pumps gas at a Shell gas station in Alexandria, Virginia, USA, 05 October 2022. A coalition of oil-producing countries that include Russia - the Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC) Plus - agreed to cut oil production by two million barrels a day. The move met strong condemnation from the White House and is expected to increase the risk of a global recession, help Russia fund war efforts in Ukraine and prevent gas prices from falling, according to analysts. EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Водіям розповіли, чому не варто заправляти автомобіль “на повну”.

Багато водіїв вважають, що не можна заправляти під зав’язку бак. Колись давно це було в якійсь мірі справедливо. З сучасними автомобілями все інакше. Отже, чому не можна заправляти повний бензобак.

Деякі автомобілісти вважають, що оскільки паливний бак сучасного автомобіля має складну систему вентиляції, то під час заправки під корок вона може вийти з ладу. У теорії за повного баку дійсно можливе проникнення зайвого бензину в артсорбер, якщо він перебуває нижче заливного корка. Але електронна система управління двигуном організовує його поступове спалювання в циліндрах.

Як відомо, чим більше вантажу везе автомобіль, тим більше він витрачає пального. Але в цьому випадку це не дуже помітно. Краще прибрати з багажника непотрібні речі, які чомусь возять багато водіїв.

Випаровування пального ніяк не пов’язане з його кількістю. На це може впливати температура і тиск. Якщо йдеться про насичені пари, які можуть вирватися назовні за відкривання корка, то їх дуже мало. А поверхня пального у повного і напівпорожнього бака практично однакова.

Якщо припустити наявність витоку пального, то повний бак буде витікати довше, ніж напівпорожній. Але це привід полагодити авто, а не частіше відвідувати заправки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!