Вони можуть вибухнути: ці предмети краще не залишати в машині під час спеки

0
112

Якщо спекотний день залишити певні предмети в автомобілі, це може призвести до несподіваних і небезпечних наслідків аж до вибуху. У бесіді з журналістами віце-президент Національної автомобільної спілки Ян Хайцеєр розповів, які предмети особливо небезпечні у цей період.

Аерозольні спреї стали звичним елементом домашнього вжитку, що часто зустрічаються у вигляді дезодорантів, освіжувачів повітря та засобів від комах. Багато хто возить їх у своїх автомобілях, не підозрюючи про потенційну небезпеку, яку вони становлять у сильну спеку. Коли температура в салоні досягає позначки 80 градусів, аерозольні балончики можуть стати бомбами сповільненої дії.

Для особистої безпеки деякі возять у своїх автомобілях перцевий аерозоль і тримають його в легкодоступних місцях, наприклад, у дверних кишенях. Однак ця практика стає небезпечною у спеку. При дії температури вище 50 градусів може вибухнути.

Газові запальнички, які зазвичай використовуються для різних цілей, також можуть стати причиною для занепокоєння, якщо їх залишити в нагрітій машині. Подібно до аерозольних балончиків вони схильні до підвищення тиску, викликаного високими температурами.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!