Статті

Усього 5 секретів, знаючи про які ви ніколи не потрапите в ДТП: це корисно для всіх водіїв

Share

Здавалося б, що такого складного може бути в повсякденних поїздках на машині? Якщо водій підготовлений, упевнений у собі, знає правила і тверезо вміє оцінювати обстановку, то ніяких страхів не повинно бути. Водночас, на ділі неможливо передбачити абсолютно всі нюанси і моменти, які можуть спливти в дорозі. З цієї причини вкотре хотілося б застерегти автомобілістів від низки помилок, яких здебільшого припускаються водії-початківці, котрі зовсім недавно отримали права.

Перше, на що потрібно звернути увагу, – це концентрація на дорозі. Не потрібно впившись у “баранку” мертвою хваткою дивитися виключно перед собою. Водій має контролювати завжди всю обстановку навколо свого автомобіля. Щоб цього можна було досягти, необхідно прибрати всі чинники, що дратують і відволікають увагу. У цьому разі йдеться про гучну музику, телефон, палку бесіду з пасажиром та інші моменти, які насправді можуть завадити вчасно зреагувати на зміну обстановки.

Останнім часом практично всі автомобілісти стали користуватися навігаторами, зокрема й під час руху знайомими дорогами. Безумовно, це дуже добре і дає змогу непогано економити час. Але, сконцентрувавшись на навігаційній системі, можна пропустити важливі знаки на дорозі. На ділі дуже важливо стежити саме за дорожньою розміткою і знаками, оскільки обстановку на проїжджій частині далеко не завжди досконально відображено в навігаторі, оскільки в цю систему зміни вносяться із запізненням.

Ще один момент, на який дуже важливо звертати увагу, – це спілкування з інспекторами МВС. Уникнути такої негативної обставини в наш час просто не можна. Яким би правильним і сірим не був автомобіліст, все одно його рано чи пізно зупинять. Так ось, у цей момент не потрібно панікувати і поводитися некоректно, оскільки подібне лише відніме додатковий час і насторожить патрульного. Важливо пам’ятати, що даішник – це така сама людина, але в поточній ситуації він перебуває під час виконання посадових обов’язків.

До слова, про паніку. Цей емоційний стан у сфері діяльності автомобіліста є негативною підмогою. Будь-які занадто яскраві емоції здатні збити з пантелику і не дають змоги грамотно оцінювати обстановку, а також правильно ухвалювати рішення. Безумовно, повністю виключити неврози за кермом неможливо, але з практикою вони зводяться до мінімуму. Якщо на самому початку своєї кар’єри водій не може належним чином контролювати емоції, то пересуватися буде краще з попутником.

Останнє, на що хотілося б звернути увагу, – це спорядження транспортного засобу. Із собою завжди необхідно мати певний інструмент, запаску, домкрат, медикаменти та вогнегасник. Також не завадить запас технічних рідин. Обставини на дорогах трапляються різні і далеко не завжди можна буде розраховувати на сторонню допомогу. Тому краще запастися всім необхідним самостійно, щоб усі проблеми можна було вирішити власноруч.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Ford вимагає від постачальників скорочення витрат

Ford Motor закликає своїх постачальників знизити витрати у спробі підтримати рентабельність електромобілів, йдеться у внутрішньому меморандумі…

17.05.2024

Mitsubishi готує нове покоління культового мінівену Delica (D:6)

У гамі Mitsubishi компактний мінівен Delica існує з далекого 1968 року. З того часу автомобіль…

17.05.2024

Jaguar представив прощальний F-Pace напередодні переходу на електромобілі

Jaguar відзначає завершення доби свого розкішного позашляховика F-Pace випуском спеціальної версії 90th Anniversary Edition. Ця…

17.05.2024

Сервісні центри МВС відновили послугу щодо замовлення індивідуальних номерних знаків

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що популярні серед водіїв індивідуальні номерні знаки знову доступні для…

16.05.2024

Volkswagen оголосив грандіозні знижки на свій електромобіль

Головна автомобільна новина для ринку США: покупка Volkswagen ID.4 2023 зараз може стати відмінною угодою…

16.05.2024

Renault показала 300-сильний гібридний Rafale

Лінійку флагманського Renault Rafale 2024 поповнила топова спортивна версія E-Tech 4x4 300 HP. Купе-кросовер є найшвидшою…

16.05.2024