Усього 5 секретів, знаючи про які ви ніколи не потрапите в ДТП: це корисно для всіх водіїв

0
135

Здавалося б, що такого складного може бути в повсякденних поїздках на машині? Якщо водій підготовлений, упевнений у собі, знає правила і тверезо вміє оцінювати обстановку, то ніяких страхів не повинно бути. Водночас, на ділі неможливо передбачити абсолютно всі нюанси і моменти, які можуть спливти в дорозі. З цієї причини вкотре хотілося б застерегти автомобілістів від низки помилок, яких здебільшого припускаються водії-початківці, котрі зовсім недавно отримали права.

Перше, на що потрібно звернути увагу, – це концентрація на дорозі. Не потрібно впившись у “баранку” мертвою хваткою дивитися виключно перед собою. Водій має контролювати завжди всю обстановку навколо свого автомобіля. Щоб цього можна було досягти, необхідно прибрати всі чинники, що дратують і відволікають увагу. У цьому разі йдеться про гучну музику, телефон, палку бесіду з пасажиром та інші моменти, які насправді можуть завадити вчасно зреагувати на зміну обстановки.

Останнім часом практично всі автомобілісти стали користуватися навігаторами, зокрема й під час руху знайомими дорогами. Безумовно, це дуже добре і дає змогу непогано економити час. Але, сконцентрувавшись на навігаційній системі, можна пропустити важливі знаки на дорозі. На ділі дуже важливо стежити саме за дорожньою розміткою і знаками, оскільки обстановку на проїжджій частині далеко не завжди досконально відображено в навігаторі, оскільки в цю систему зміни вносяться із запізненням.

Ще один момент, на який дуже важливо звертати увагу, – це спілкування з інспекторами МВС. Уникнути такої негативної обставини в наш час просто не можна. Яким би правильним і сірим не був автомобіліст, все одно його рано чи пізно зупинять. Так ось, у цей момент не потрібно панікувати і поводитися некоректно, оскільки подібне лише відніме додатковий час і насторожить патрульного. Важливо пам’ятати, що даішник – це така сама людина, але в поточній ситуації він перебуває під час виконання посадових обов’язків.

До слова, про паніку. Цей емоційний стан у сфері діяльності автомобіліста є негативною підмогою. Будь-які занадто яскраві емоції здатні збити з пантелику і не дають змоги грамотно оцінювати обстановку, а також правильно ухвалювати рішення. Безумовно, повністю виключити неврози за кермом неможливо, але з практикою вони зводяться до мінімуму. Якщо на самому початку своєї кар’єри водій не може належним чином контролювати емоції, то пересуватися буде краще з попутником.

Останнє, на що хотілося б звернути увагу, – це спорядження транспортного засобу. Із собою завжди необхідно мати певний інструмент, запаску, домкрат, медикаменти та вогнегасник. Також не завадить запас технічних рідин. Обставини на дорогах трапляються різні і далеко не завжди можна буде розраховувати на сторонню допомогу. Тому краще запастися всім необхідним самостійно, щоб усі проблеми можна було вирішити власноруч.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!