Головна Статті Названо головні переваги електромобілів перед автомашинами з ДВЗ

Названо головні переваги електромобілів перед автомашинами з ДВЗ

0
228

Найближчим часом в Україні запрацює не менше восьми виробничих майданчиків зі збирання електромобілів . Велика кількість автомобілів на електротязі ввозитиметься в країну вже в готовому вигляді. Для тих, хто сумнівається, чи купувати такі машини, експерти перерахували низку неочевидних переваг електромобілів. На питання чи зможуть електромобілі повноцінно замінити традиційні автомобілі, експерти відповідають «цілком», особливо якщо власнику не потрібно постійно їздити між містами.

Головною перевагою електрокара експерти вважають відсутність дорогих та складних вузлів та агрегатів. Електричні силові установки виходять з ладу набагато рідше ДВЗ, мають підвищений ресурс і як коробка передач в них, як правило, виступає звичайний редуктор.

Власник електричного автомобіля ніколи не зіткнеться з такими проблемами як задираки в циліндрах, розтягнутий ланцюг ГРМ, знос фрикціонів. У такій машині відсутня система випуску, демпферні шківи, ​​фільтри сажі, свічки запалювання, паливні та масляні насоси, лямбда-зонди, маховики та інше. Особливої ​​уваги власника вимагатиме, по суті, система охолодження, оскільки граничні температури негативно впливають на інвертор та АКБ.

Найчастіше слабкою ланкою в електромобілі вважають акумулятори , однак це не зовсім так. Сучасні АКБ дуже довговічні. Звичайно, акумулятор з часом деградує, особливо в перші 50 тис. км пробігу, але після цього ситуація стабілізується. У середньому щорічно АКБ втрачає до 3% своєї номінальної ємності, залежно від експлуатації.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.