Статті

Чому задні вікна автомобіля не опускаються повністю

Share

Ви коли-небудь стикалися з проблемою неповного опускання задніх вікон? Не хвилюйтеся, більшість водіїв стикалися з такою проблемою у своїх автомобілях. Чому це відбувається і як це можна легко виправити? Ви можете дізнатися тут.

Чому задні вікна не відкриваються повністю?

Хоча не всі автомобілі оснащені однаковими функціями, якщо у вас чотиридверна модель, є велика ймовірність того, що задні вікна не будуть повністю опускатися.

На це є різні причини:

Конструкція дверей

Основна причина, чому більшість автомобільних вікон (особливо ззаду) не опускаються до кінця, полягає в тому, що вони не можуть опуститися нижче. Це відбувається тому, що самі двері огинають арки задніх коліс замість того, щоб просто опускатися вниз. Це означає, що вікно “впирається” в колісну арку і не може опуститися далі. Вікна обов’язково повинні мати фізичний простір у дверях, щоб повністю опуститися. Тому єдиний спосіб обійти цю проблему – розділити заднє скло на дві частини і дозволити опускатися лише передній частині, яка не знаходиться над колісною аркою.

Безпека задніх пасажирів

Інше поширене пояснення пов’язане з безпекою пасажирів. Зазвичай на задньому сидінні автомобіля сидять маленькі діти та домашні тварини. Тому з міркувань безпеки конструкція була розроблена таким чином, щоб уникнути можливих нещасних випадків: оскільки вони можуть бути особливо непосидючими і мають тенденцію прилипати до вікна, набагато безпечніше мати вікна, які не відкриваються повністю, щоб запобігти їх травмуванню.

Несправне скло

Остання причина, чому ваше вікно може не опускатися, – це, ймовірно, його пошкодження або несправність двигуна. З часом і при використанні механізм міг зноситися і заклинити в певних точках.

Як можна швидко відремонтувати задні вікна автомобіля?

Перш за все, ви повинні знати, що електрична система, встановлена в дверях автомобіля, складається з електроприводу склопідйомника, який відповідає за підняття та опускання вікон. Крім того, перемикач управління знаходиться на водійських дверях: таким чином, водій може контролювати відкриття або закриття задніх вікон і навіть може заблокувати їх, щоб діти не могли ними надмірно маніпулювати. Як ви можете собі уявити, надмірне використання цієї електричної системи може призвести до значного зносу, пошкодження певних частин або втрати живлення механізму.

Існує кілька причин, через які автомобільне скло може заклинити і не підніматися. Ось найпоширеніші з них:

Можливо, перегорів запобіжник, який контролює електричну систему, і його потрібно замінити на запобіжник тієї ж напруги.

Також можлива несправність самої електричної системи. У цьому випадку слід перевірити запобіжники, напругу в кабелях, з’єднання вимикачів і обриви в ланцюгах. Переконайтеся, що кабелі не пошкоджені і що всі деталі працюють нормально.
Причиною також може бути проблема з двигуном або однією з його частин. У цьому випадку слід перевірити напругу, яку він отримує від акумулятора, або переконатися, що деякі деталі не заважають руху.
Якщо ви виявили, що вікно не може рухатися вгору або вниз, можливо, в системі є несправність, яка заважає йому рухатися. Тому важливо взяти до уваги певні параметри, щоб спробувати вирішити проблему:

-Перш за все, необхідно перевірити запобіжники. Щоб перестрахуватися, зверніться до інструкції з експлуатації вашого автомобіля, щоб знайти блок запобіжників і перевірити, хто керує регулятором склопідйомника. Якщо ви виявите, що запобіжник перегорів, витягніть його за допомогою плоскогубців і замініть на новий з такою ж напругою. Після цього ви можете протестувати вікно, щоб переконатися, що воно працює належним чином.

-Якщо запобіжник справний, але скло все одно не рухається, можливо, виникла проблема з електрикою. У цьому випадку вам потрібно буде зняти внутрішню панель дверей, де вікно не працює. Знайдіть вимикач і перевірте напругу, яку він отримує. Також переконайтеся, що всі дроти підключені належним чином.

-Якщо перемикач працює нормально, але проблема не зникає, перевірте моторчик склопідйомника. Підключіть позитивну клему акумулятора до позитивної клеми двигуна або перевірте напругу акумулятора. Якщо ви виявите, що двигун працює належним чином, перевірте, чи не застрягли або не зношені інші частини регулятора вікна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Фахівці назвали прості способи як правильно перевірети автомобіль

Відомий американський Автомеханік Скотті Кілмер закликав водія постійно стежити за технічним станом автомобіля. Серед іншого,…

19.05.2024

У продажу з’явився суперкар Ferrari у стилі McDonald’s

Ferrari 296 GTB став першим дорожнім суперкаром італійської марки з двигуном V6, оскільки раніше аналогічний…

19.05.2024

Mitsubishi намекнула на новое поколение внедорожника Pajero Sport

Два тижні тому компанія Mitsubishi показала, як зміниться її позашляховик Pajero Sport (на деяких ринках…

19.05.2024

Рестайлінг Sportage: як зміниться найпопулярніший кросовер Kia з оновленням

Sportage залишається найпопулярнішою моделлю у SUV-лінійці південнокорейського автовиробника Kia. Автомобіль, який пережив зміну поколінь у…

19.05.2024

Ford Mustang може стати седаном

Культовий американський понікар Ford Mustang може стати седаном. Відсвяткував у 2024 році свій черговий ювілей…

19.05.2024

Chevrolet Corvette із пробігом всього 53 км забули у сараї на 42 роки

Рідкісні знахідки так званих «капсул часу» привертають чимало уваги з боку користувачів інтернету, особливо коли…

19.05.2024