Автоексперти розповіли як правильно переїжджати «лежачих поліцейських»

Перераховані найчастіші помилки автомобілістів під час переїзду «лежачих поліцейських»

0
154

Неправильний переїзд через «лежачого поліцейського» здатний призвести до блокування коліс, виходу з ладу деталей та зіткнення з іншими машинами . У деяких випадках штучна перешкода ніяк не позначена на проїжджій частині, або буває, що через негоду не розглянути спеціальну розмітку. У подібній ситуації автомобілісту не залишається нічого іншого, як різко гальмувати. Виходить, що на «лежачого поліцейського» йому доводиться в’їжджати із заблокованими колесами. Цей захід, у свою чергу, погано відбивається на передній підвісці через зміщення ваги машини вперед.

Крім того, якщо проскочити нерівність на високій швидкості, то колеса можуть ударитися об поверхню і передати більше енергії сайлент-блокам та важелям , які надалі вийдуть з ладу. Більшість водіїв долають нерівність щодо діагоналі. У цьому випадку може статися зіткнення із зустрічною машиною.

Також є ще одна помилка: проїзд перешкоди однією стороною машини із заїздом на узбіччя. У такій ситуації найбільше навантаження припадає на один бік авто, через що підвіска там почне швидше зношуватися . Автофахівці радять долати «лежачих поліцейських» передніми колесами, заїжджаючи при цьому на нерівність одночасно і на малій швидкості.

 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!