Автоексперт пояснив, що може спровокувати загорання автомобіля

0
73

Експет розповів, що зазвичай у ситуації порушення роботи прикурювача згоряє запобіжник, тому подача електрики припиняється. Якщо обладнання встановлено непрофесійно і запобіжники відсутні, то у разі перевантаження дроту нагріватимуться, у місцях слабких з’єднань почне плавитися обплетення, і тому можливе загоряння, зазначив експерт.

Як повідомив експерт, у сучасних автомобілів чітко прописані потужні параметри розеток і прикурювачів. Не потрібно підключати до прикурювача пристрої, розраховані на 180 Вт і більше, попередив експерт.

Експерт зазначив, що, якщо перевищити потужні характеристики, то через перевантаження прикурювач як мінімум нагріватиметься і перегорить запобіжник. Середня потужність таких розеток – 120-150 Ватт, при цьому максимальна – 180 Ватт. Якщо водій не знає потужності прикурювача машини, а автомобіль старий, краще орієнтуватися на 100–120 Ватт, повідомив експерт.

Будь-який потужний прилад, наприклад автомобільний компресор, потрібно підключати безпосередньо до силових проводів акумулятора, за рахунок чого бортова електросистема машини точно не вийде з ладу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!