Як технології сильно змінилися у наших автомобілях за ці роки

Назвали зміни, що сталися в автомобільних технологіях останніми роками

0
30

Перший комерційно доступний автомобіль з’явився на дорогах у 1908 році, коли Ford випустив Model T , і протягом наступних 114 років ми стали свідками того, як автомобілі стали популярними і тепер дуже мало таких людей, хто уявляє життя без них.

Згодом змінився як зовнішній вигляд автомобілів, а й технології всередині них стали набагато складнішими. Це, у свою чергу, покращило якість життя за кермом, але наскільки все змінилося насправді? Видання SPEEDME.RU вирішило коротко розповісти про історію технологій в автомобілях і про те, як вони продовжували змінюватись і розвиватися, щоб зробити транспортні засоби більш безпечними та простими в експлуатації. Ми також розглянемо, як у майбутньому еволюціонують автомобільні технології .

Одним із перших технологічних досягнень, зроблених в автомобілях, був перехід від використання ручних рукояток до  стартерів з електричним запаленням приблизно 1912 року. Вперше представлена ​​на  Cadillac ця технологія була винайдена для запобігання травмам. Ви не повірите, але в ті роки дуже часто у водіїв зустрічалися вивихи кистей та навіть переломи щелеп. А ось автомобільний ключ з’явився лише 1949 року, коли компанія Chrysler представила рішення для своїх автомобілів.

Наступною еволюцією, яка допомогла автомобілям рухатися більш ефективно, стало запровадження підвіски з циліндричними пружинами , що з’явилися 1934 року. Спочатку вони використовувалися на обох провідних колесах автомобіля, а потім пружини додали на всі чотири колеса, щоб поглинати удари від вибоїстих доріг. Це дозволило зробити подорож плавнішою і стало стандартом на довгі роки.

Що цікаво, до того, як була додана ця технологія, яка, можливо, робить керування набагато безпечнішим, ніж раніше, було внесено кілька змін, що відображають потреби водія. Однак вони не покращували безпеку автомобілів.

Паси безпеки дуже важливі для безпеки автомобіля. Наскільки вони безпечні, ви можете здивуватися, дізнавшись, що вони не використовувалися в транспортних засобах до 1959 року, коли Volvo анонсувала їх у всіх своїх автомобілях. Тобто такий важливий елемент безпеки, яким користується кожен водій та пасажир у наш час, з’явився після того, як Chrysler Imperial познайомив автомобілістів із кондиціюванням повітря.

З того часу вони стали обов’язковими у кожному автомобілі. За час, що пройшов між винаходом ременів безпеки та їх обов’язковою установкою, світ автомобілів познайомився з низкою нових досягнень, які є звичайним явищем у сучасних автомобілях. До них відносяться електричні склопідйомники , каталітичні нейтралізатори , склоочисники з переривчастим режимом роботи та  касетні деки .

Гальмування – це ще одна система, яка має життєво важливе для безпеки автомобіля. Антиблокувальна гальмівна система ( ABS ) була вперше розроблена в 1920-х роках і стала стандартною для автомобілів з 1990-х років.

Рухаючись у сьогодення та майбутнє, відразу на думку спадають електромобілі та  акумулятори для них. За останні два десятиліття ми стали свідками величезних стрибків у розробці та виробництві електромобілів та гібридів. Чим більше електромобілів купується рядовими користувачами, тим більша ймовірність того, що вони призведуть до подальшого прогресу  технології акумуляторів .

Штучний інтелект ( ШІ ) та  автоматизація також проникають в автомобільну промисловість, і ведуться розмови про те, чи можуть комп’ютерні алгоритми допомогти зробити безпілотні автомобілі життєздатними для доріг доріг загального користування. Вперше ця технологія з’явилася в електромобілях Tesla та за кілька років вийшла на новий рівень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.