Цих неприємностей не уникнути у сильний мороз. Вони можуть статися з кожним водієм

0
29

У більшості регіонів нашої країни дуже суворий клімат, про що знають усі водії. Проте ніхто не застрахований від непередбачених ситуацій, які можуть створити чимало проблем. Тому експерти розповіли російським автомобілістам про найнебезпечніші випадки, які можуть статися на дорогах у зимовий період експлуатації транспортного засобу, а також дали поради, як «викрутитися» з подібних неприємностей.

Найчастіша та найбільш неприємна проблема пов’язана з акумулятором. Якщо їздити на машині зі старої та зношеної батареї в зимовий період, то є великий ризик того, що рано чи пізно автомобіль просто не заведеться. Може статися таке, що на парковці біля будинку у АКБ вистачить заряду, щоб прокрутити стартер, а потім десь біля магазину авто просто не вийде завести, а там не буде сусіда, який може «прикурити» або дати для пуску АКБ від свого “залізного коня”. Важливо, щоб взимку під капотом транспортного засобу стояв справний акумулятор. Також краще уникати короткочасних поїздок, це лише розряджатиме головне джерело енергії.

Також водії часто стикаються з тим, що псується рідина для відмивання скла. Ця проблема тільки на перший погляд може здатися незначною. Насправді, через це виникають проблеми з оглядом дороги, адже на стеклах буде накопичуватися сніг та бруд, що може призвести до серйозної дорожньо-транспортної пригоди. Потрібно завжди купувати якісну дорогу незамерзайку і тоді з цим не буде жодних проблем.

На окрему увагу заслуговують машини, які працюють на дизельному паливі. Справа в тому, що ДП ділиться на класи за сезоном: літнє та зимове. Якщо в сильні морози залити пальне для літа, то висока ймовірність, що двигун не просто працюватиме погано, а може повністю вийти з ладу і знадобиться дорогий ремонт. Щоб такого не сталося, важливо заправлятись виключно на брендових автономних заправних станціях.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.