Чому досвідчені водії завжди їздять з повним баком взимку

0
587

Експлуатація транспортного засобу в зимову пору року має свої особливості та передбачає необхідність наявності у автовласника певних знань та умінь. Зокрема, потрібно грамотно ставитись до елементів паливної системи, пише Avtosota.

Так, сучасне паливо підрозділяється на зимове та літнє. Перше має найвищий ступінь випаровування, яке пари горючіші та вибухонебезпечніші, ніж в літнього палива.

Взимку, як і влітку, бензин у баку нагрівається. У тому числі цьому сприяє тепло, що походить від салону. Крім того, температура палива збільшується внаслідок його проходження через бензонасос. Внаслідок нагрівання бензину відбувається випаровування газів.

Якщо говорити про обсяг бензину в баку, то взимку його в машині має бути максимально можлива кількість. Так, якщо в баку дуже мало бензину, то резервуар внаслідок нагрівання палива за короткий проміжок часу заповниться газами, що негативно позначиться на безпеці.

Крім того, постійний надлишковий тиск у баку значно зменшить термін служби насоса. Саме тому найкраще завжди тримати бак заповненим.

Так, у кожному бензобаку присутні спеціальні клапани, що забезпечують напрямок пари в адсорбер і систему впуску. Однак, варто враховувати, що вони нормально функціонують в умовах теплої погоди.

Взимку часто блокуються. Особливо у старих автомобілях. У результаті взимку всі випари від бензину залишаються в баку, що можна діагностувати по шиплячому звуку при відкритті люка бензобака.

Для підвищення безпеки їзди та збереження працездатності елементів паливної системи рекомендується все ж таки завжди їздити з повним баком.

Це, у свою чергу, перешкоджатиме утворенню в резервуарі конденсату, який може перетворитися на кристали, здатні закупорити сітку бензонасоса. Крім того, якщо вода потрапить у фільтр і паливну магістраль, то автовласнику доведеться чистити всю паливну систему.

Якщо все ж таки не вдається постійно їздити з повним бензобаком, то водієві рекомендовано додавати в бензин спеціальні вологопоглинаючі присадки.

У крайньому випадку, як така присадка може виступати харчовий спирт. Купівля останнього дозволить заощадити кошти.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!