Що робити, якщо паливо закінчилося у дорозі

0
139

Ситуація, коли паливний знак на панелі вже блимає, а до заправки ніяк не доїхати, може статися з кожним водієм. Розповідаємо, як із цим розібратися без паніки та вийти із проблеми з повним баком.

Коли спалахує контрольна лампа «резерв палива», це не означає, що автомобіль зупиниться за секунду. У баку є ще близько 10% палива — цього вистачить на 40–60 км. Якщо з’явився напис “запас ходу 0” на бортовому комп’ютері, можна проїхати 20-30 км або навіть більше, залежно від моделі автомобіля.

Як продовжити запас ходу, якщо бензин майже на нулі?

  • Вимкніть усі зайві споживачі енергії: кондиціонер, піч, магнітолу та підігрів сидінь.
  • Ведіть машину плавно. Краще вибрати оптимальну швидкість та підтримувати її. При швидкості 80-90 км/год автомобілі споживають мінімум палива, але їздити так можна лише трасою.
  • Рухайтеся у правій смузі. Так безпечніше з’їхати на узбіччя, і ви не заважатимете руху, якщо бензин закінчиться.

Що робити, якщо машина затихла?

  • Перше — подбайте про безпеку. Не стійте на проїжджій частині, увімкніть аварійну сигналізацію, встановіть знак аварійної зупинки.
  • Попросіть привезти паливо. Зателефонуйте друзям у службу технічної підтримки або сервіс доставки бензину. Замовити технічну службу можна на деяких заправках.
  • Попросіть допомоги на дорозі. Автомобілісти, що проїжджають повз, можуть підвезти вас до заправки і назад або ви можете скористатися таксі. Якщо захочете у зворотному напрямку покататися з каністрою на громадському транспорті, пам’ятайте, що вас туди не пустять: заборонено перевозити легкозаймисті предмети та горючі матеріали.
  • Викличте евакуатор. Це може бути єдиним виходом, наприклад, на заміській трасі — плюс набагато швидше за техдопомогу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!