Скло може тріснути: як не варто чистити авто від снігу і льоду

0
800

Сильні снігопади та морозна температура, що обрушилися на Україну, завдають маси клопоту автомобілістам. Тому саме час нагадати, як чистити машину від снігу та льоду, щоб швидше потрапити до салону і при цьому не подряпати лакофарбове покриття та не пошкодити скло.

Перше, що ви маєте зробити, – подбайте про те, щоб сніг, що налип на колісні диски та бризковики, не перетворився на лід. Для цього ввечері очистіть колеса від снігу, щоб вранці забезпечити комфортне пересування.

Другий крок – очистіть лобове скло та щітки склоочисників. Щоб за ніч не утворився лід, можна обробити скло спеціальним засобом або скористатися автомобільним тканинним екраном. Його можна замінити звичайним рушником або шматком тканини відповідного розміру. Зафіксуйте матеріал за допомогою дверей і тоді вранці не доведеться довго розморожувати скло.

Поставивши машину на парковку, обробіть замки дверей спеціальним спреєм, який попередить замерзання. Це може бути аерозольний препарат WD40 або звичайний антисептик.

Як чистити від снігу машину

Перед тим як розпочати цю процедуру, запустіть двигун, увімкніть обігрів скла та дзеркал заднього виду та встановіть обдування лобового скла на максимальний режим.

Тим часом займіться чищенням снігу. Спочатку приберіть його з даху авто, щоб снігова глиба не впала під час руху, потім перейдіть на скло, капот і багажник. Робіть це за допомогою щітки, але без зайвого тиску, щоб не пошкодити покриття машини.

Коли пічка прогріє скло, акуратно зніміть лід, використовуючи спеціальний скребок. Якщо машина довго стояла на морозі і обдув не впорався із завданням, обробіть скло та дзеркала спеціальним розчином, який можна придбати в автомагазині або на заправці.

У жодному разі не лийте на замерзле лобове скло гарячу воду, оскільки воно може тріснути. До того ж такий метод розморожування пошкодить лакокрскове покриття вашого автомобіля.

Не забудьте прибрати сніг та лід із номерних знаків та з усіх світлових приладів. Це не тільки забезпечить вашу безпеку на дорозі, але дозволить уникнути штрафів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!