Що потрібно знати при зміні бензинового авто на дизельне

0
458
Mobile car rental service, modern technologies in the city. A young woman stands near a Parking lot and uses a mobile app to search for a car
Крім того, що на заправці доведеться заливати інший вид палива, дизельні автомобілі мають ще низку конструктивних та експлуатаційних особливостей.

Щодня у потоці можна побачити тисячі різних автомобілів на бензині, дизелі, газу, електриці та навіть на водні. Водночас дивитися на все це різноманіття силових установок — це одне, а ось експлуатувати такий автомобіль — зовсім інше. Як показує практика, пересадка з бензинового авто на дизельне і навпаки викликає в автовласників низку питань.

Сьогодні ми поговоримо про найголовніші відмінності між бензиновими та дизельними авто, передає Авто 24.

Дизельні двигуни більш галасливі

Дизельні двигуни в переважній більшості більш галасливі, ніж бензинові, що пояснюється особливостями їх конструкції. Розраховувати на тиху роботу дизельного двигуна можна хіба що на автомобілях преміум-сегмента. Також варто враховувати, що дизельні двигуни видають більше шуму під час роботи на холостому ходу навіть якщо вони справні. У разі виходу елементів дизельного двигуна з ладу, звук працюючої силової установки збільшиться ще більше.

Низька витрата палива

Найприємнішим бонусом у порівнянні з бензиновими двигунами для нового власника “дизеля” буде витрата. Так, маленькі хетчбеки С-класу сьогодні можуть порадувати власника витратою 3,5-4 літри на 100 км. При цьому навіть повнорозмірні седани і великі позашляховики споживають трохи палива в порівнянні з бензиновими аналогами.

Рекордні пробіги

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!