Статті

Як зима здатна зіпсувати ваш автомобіль: наводжу кілька конкретних прикладів

Share

Усіх поспішаю вітати, мої шановні читачі. Що ж, повноцінна зима вже вступила у свої права та вулиці багатьох російських міст закутані сніговим покривалом. Напевно, для дітлахів це чудовий час – коли можна пограти в сніжки або покататися з гірки. Крім того, зима – це час очікувань чогось хорошого та цілий парад свят. Але варто зазначити, що для вітчизняних автовласників зимова пора року – це завжди випробування, яке перевіряє на міцність і кмітливість, і нерви. Однак у даній публікації мені хотілося б поговорити про те, як зима може псувати вашу машину. Думаю, що ця тема вкрай актуальна і буде корисна багатьом.

Але перш, ніж я продовжу її, мені хотілося б подякувати своїм давнім і відданим передплатникам. Дякую вам за те, що ви підтримуєте мене та всі мої починання на каналі, завдяки чому він має можливість розвиватися далі. Крім того, я не забуватиму і про випадкових читачів. Таких набирається дуже мало, якщо відштовхуватися від статистичних даних. Тому раджу їм не соромитися – ставте палець вгору, якщо вам публікація сподобалася або була корисною. Крім того, підписуйтесь і на мій канал – це дасть вам змогу бачити мої свіжі матеріали у верхній частині стрічки своїх рекомендацій. Таким чином, ви завжди залишатиметеся в центрі актуальних подій.

Отже, з чого слід розпочати? Напевно, почну з корозії кузова. Звичайно ж, за один сезон машина згнити не здатна, проте треба зазначити, що в більшості міст комунальники вважають за краще обробляти дороги реагентами. Так, вони позбавляють ожеледиці, а також зменшують рівень снігу на асфальтовому покритті, що дозволяє пересуватися без проблем.

Але реагенти – це агресивні хімікати, і вони згубно впливають на кузов. Почати слід з того, що від реагентів тьмяніє і каламутніє лакофарбове покриття. При цьому облазить і хромований декор, що погіршує екстер’єр машини. Крім того, корозія сприяє розвитку корозії кузовного металу – не відразу, але якщо автомобіль мити рідко, то після першого сезону на днище можна відзначити рудий наліт.

Другий приклад того, як зима здатна псувати вашу машину – вплив низьких температур повітря. Адже, як не крути, а взимку буває дуже холодно, особливо в Сибіру, ​​де -30 градусів – це рядове явище і ніякого морозу там здивувати не здатний.

Проте, що саме я маю на увазі? Почати слід з того, що холодні пуски взимку досить шкідливі. Зокрема, моторне масло суттєво густіє, через що пуск утруднюється, при цьому зростає навантаження на стартер. А ще, система мастила може не справлятися, через що двигуну потрібно давати прогріватись довше, ніж зазвичай. В іншому випадку, зростає ризик утворення задир на стінках циліндрів.

Холод впливає і на трансмісію. Зокрема, на «механіці» до зони ризику потрапляють синхронізатори та куліси. З автоматичними коробками все ще складніше – тут під удар підпадають сервоприводи, електрична проводка, масляний насос.

Ну і ще, що слід виділити в рамках негативного впливу зими на машину – це прискорений знос рульового управління і підвіски. Зокрема, в ходовій частині низькі температури погано впливають на ресурс пильовиків, гумових ущільнювачів, тому, якщо не їздити акуратно після простою авто, то в подальшому може знадобитися заміни амортизаційних стійок, кульових опор, рульових тяг і наконечників, і так далі.

Таким чином, експлуатація автомобіля в зимовий період має бути вкрай акуратною та грамотною. В іншому випадку, втрати та шкода для машини неминучі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Фахівці назвали прості способи як правильно перевірети автомобіль

Відомий американський Автомеханік Скотті Кілмер закликав водія постійно стежити за технічним станом автомобіля. Серед іншого,…

19.05.2024

У продажу з’явився суперкар Ferrari у стилі McDonald’s

Ferrari 296 GTB став першим дорожнім суперкаром італійської марки з двигуном V6, оскільки раніше аналогічний…

19.05.2024

Mitsubishi намекнула на новое поколение внедорожника Pajero Sport

Два тижні тому компанія Mitsubishi показала, як зміниться її позашляховик Pajero Sport (на деяких ринках…

19.05.2024

Рестайлінг Sportage: як зміниться найпопулярніший кросовер Kia з оновленням

Sportage залишається найпопулярнішою моделлю у SUV-лінійці південнокорейського автовиробника Kia. Автомобіль, який пережив зміну поколінь у…

19.05.2024

Ford Mustang може стати седаном

Культовий американський понікар Ford Mustang може стати седаном. Відсвяткував у 2024 році свій черговий ювілей…

19.05.2024

Chevrolet Corvette із пробігом всього 53 км забули у сараї на 42 роки

Рідкісні знахідки так званих «капсул часу» привертають чимало уваги з боку користувачів інтернету, особливо коли…

19.05.2024