Як правильно мити машину взимку

0
409

Підтримувати автомобіль у чистоті необхідно постійно у будь-яку пору року. Але взимку автомобіль потребує особливого догляду, оскільки реагенти і сіль, якими посипають дороги, негативно впливають на лакофарбове покриття, що в результаті призводить до появи корозії. Але, не варто забувати про те, що до миття автомобілів у зимову пору року висуваються особливі вимоги. А які саме, ви зараз дізнаєтесь.

Як правильно помити автомобіль взимку

• Одне з головних правил, якою брудною не була машина, її не рекомендується мити під час сильних морозів. Вода через мікротріщини проникає під лакофарбове покриття, замерзає та розриває фарбу. Вода для миття не повинна бути гарячою. В іншому випадку температурні перепади можуть негативно позначитися на лакофарбовому покритті.

• Найкращий час для миття автомобіля – це під час відлиги або до заморозків. Якщо температура стабільно протягом тривалого часу тримається близько 0 градусів, то мити автомобіль нема рації, тому що на дорогах багато бруду.

• Найбільш безпечний спосіб – це помити автомобіль у опалювальному боксі. Перед тим, як приступити до миття, залиште машину хвилин на 20-30, щоб вона прогрілася. А після миття її потрібно ретельно просушити.

Як часто слід мити авто взимку?

• Якщо ви щодня їздите на машині, а на дорогах каша з бруду, мити її доведеться не менше двох разів на тиждень.

• Якщо автомобіль стоїть у гаражі, і ви дуже рідко на ньому виїжджаєте, то цілком вистачить одного максимум двох разів на місяць. Але знову ж таки потрібно враховувати кількість бруду на дорогах.

Вибираємо автомийку: на що звернути увагу?

1. Автомобіль в зимовий час рекомендується мити апаратом високого тиску. Мити руками взимку, це не найкращий варіант.

2. Приміщення, в якому здійснюється миття автомобіля, має опалюватись.

3. Здійснюється миття кузова з використанням спеціальної піни.

4. Автомобіль після миття має бути повністю сухим. Для сушіння у професійних мийках використовують спеціальні насоси, за допомогою яких залишки води видмухуються з важкодоступних місць.

5. На завершення процедури петлі із замками, і гумові ущільнювачі обробляються силіконовим мастилом. Якщо цей пункт буде проігнорований, це може призвести до замерзання замка, дверей, а також до появи тріщин на гумових елементах.

6. Перед тим, як виїхати на вулицю, переконайтеся, що машина абсолютно суха. Навіть трохи води на радіаторі 20 градусний мороз може вивести його з ладу.

Як зробити це правильно?

• Мити авто рекомендується у відносно теплу погоду. Якщо температура повітря опустилася до позначки -10, краще зачекати.

• Вода повинна бути теплою. Не рекомендується використовувати гарячу воду.

• Мити потрібно не тільки кузов, а й днище, підкрилки та пороги. Адже там бруду накопичується найбільше. Щоб переконатися у чистоті, проведіть рукою по підкрилок. Якщо на руках залишився бруд, процедуру потрібно ще раз повторити.

• Насухо витираємо машину, приділяючи особливу увагу дверним отворам та гумовим ущільнювачам.

• Якщо автомобіль стоїть на вулиці, щоб позбутися зайвої вологи в салоні, заведіть двигун, увімкніть піч і відчиніть двері. Також не забудьте підняти двірники склоочисника.

• Після того, як ви вимили автомобіль, не поспішайте одразу поїхати на ньому. Під час руху кілька разів плавно загальмуйте. Так ви зможете просушити диски та гальмівні колодки. Якщо автомобіль стоїть на стоянці, не потрібно до кінця затягувати гальмо стоянки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!