Чим може обернутися економія на бензині

0
995

Ціни на АЗС продовжують зростати, на відміну від простих автомобілістів. Прагнучи заощадити, водії обирають заправки з дешевим паливом або заливають бензин із нижчим октановим числом.

Експерт пояснив, до яких негативних наслідків може призвести заправка автомобіля дешевшим бензином. Вартість бензину з різним октановим числом відрізняється досить суттєво. Різниця в ціні літра А-92 та літра А-98 може досягати 5 гривень і більше. Однак, якщо заради економії залити в автомобіль бензин із меншим октановим числом, можна потрапити на дорогий ремонт.

Якщо використовувати А-92 замість А-95, то у двигуні буде не звичайний процес згоряння палива, а мініатюрні вибухи, що ведуть до пластичних деформацій, пошкодження шатунів та поршнів. Використання низькооктанового палива в автомобілях, де це не передбачено виробником, може призвести до швидкої поломки двигуна.

З іншого боку, заправка дорожчим бензином з більш високим октановим числом, ніж рекомендує автовиробник, може призвести до небажаних наслідків. За словами Лева Зіманова, якщо в автомобіль, для якого виробник рекомендує використання бензину А-92, залити якісніше паливо, А-95 або А-98, то машина краще не поїде. Високооктанове паливо може пошкодити двигун, всі конструктивні елементи якого і, перш за все, кривошипно-шатунний механізм, розраховані на інше паливо.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!