На чому можна заощадити при обслуговуванні авто під час війни

0
138
epa10028125 Local auto mechanics repair a car that arrived from a front line in their service station in Kharkiv, Ukraine, 22 June 2022. Locals Igor and Volodymyr repair machinery for Ukrainian servicemen to help them to defend the country. Russian troops increased shelling of Kharkiv in the last days. On 24 February Russian troops entered Ukrainian territory starting a conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis. EPA-EFE/SERGEY KOZLOV
Кожен візит на СТО навіть у мирний час – відчутний удар по гаманцю власника, не кажучи вже про воєнний час.

В умовах війни та зростання курсу долара утримувати автомобіль в Україні стало досить проблематично. Так, ціни зросли як на деталі, так і послуги працівників СТО. У такій ситуації багато водіїв шукають, як можна заощадити. У цьому питанні варто бути дуже акуратним і знати, на яких вузлах і агрегатах все ж таки можна трохи зберегти свої кревні, а які елементи авто варто обслуговувати строго відповідно до інструкції.

Про те, на чому все ж таки можна зекономити при обслуговуванні автомобіля в умовах війни розповів Михайло Колодочкін.

Паливо

Коли йдеться про паливо, то це та стаття витрат, на якій можна відчути найсуттєвішу економію. Щоб домогтися зменшення витрат палива, варто пам’ятати про три пункти:

  • їздити потрібно щонайменше;
  • під час поїздок потрібно вибирати ідеальний маршрут та час;
  • водіям варто використати максимально спокійний стиль водіння.

Газ замість бензину

Чи не з часів здобуття Україною незалежності, між водіями точаться суперечки про те, що все-таки краще, бензин чи газ. Аби остаточно вирішити для себе, тут варто дивитися по ситуації. Якщо пробіг автомобіля на рік не перевищує 10 000 кілометрів, то сенсу ставити газ немає. Якщо кілька тисяч кілометрів ви наїжджаєте всього за місяць, то газова установка окупиться чи не за півроку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.