Що потрібно перевірити в автомобілі перед настанням холодів – список

Зима та морозні дні, це випробування не тільки для людини, але і для автомобілів.

0
98

Вже невдовзі українські автомобілісти зіткнуться із серйозним випробуванням у вигляді зимових холодів. Щоб автомобіль не разу не підвів за кілька зимових місяців, водію варто заздалегідь підготувати його до холодів. При цьому 2022 року варто враховувати, що взимку в Україні можуть бути перебої з електрикою та теплом.

Якщо говорити про те, що необхідно перевірити в автомобілі перед настанням холодів, то список має такий вигляд:

  • Зимова гума

Попри те, що зими останнім часом в Україні відносно м’які, все одно варто подбати про те, щоб машина мала комплект зимових коліс на випадок серйозних холодів і снігової погоди. Зимова гума допоможе покращити зчеплення коліс з дорогою, покращити керованість і скоротить гальмівний шлях, що позитивно позначатиметься на загальній безпеці авто на дорозі.

  • Тиск у шинах

Відповідність типу гуми погоді за вікном це далеко не єдиний нюанс, на який варто звернути увагу в плані коліс. Крім правильної гуми, для безпечного водіння потрібно також підтримувати правильний тиск у шинах. Так, якщо перекачати колеса, то пляма контакту коліс з дорогою зменшитися, а якщо недокачати, то в автомобіля погіршиться керованість.

  • Акумулятор

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!