Автоексперт перерахував головні помилки водіїв восени

0
67

Перша помилка автомобілістів у тому, що вони невчасно змінюють літні шини на зимові. Багато водіїв починають розуміти, що прийшла зима, коли кермо стає дуже легким — це означає, що під колесами знаходиться перший лід. Втім, навіть помінявши гуму, у деяких залишається колишній стиль їзди, хоча восени зчеплення з дорожнім покриттям може різко впасти через першу скоринку льоду і слизьке мокре листя.

Крім того, водії забувають перевірити АКБ , але при настанні холодів старий або напіврозряджений акумулятор не зможе провернути стартер.

Багато хто не підливає в бачок омивача незамерзайку , а також економить на двірниках, забуває покласти в автомобіль скребок для льоду, щітку та повноцінну лопату.

Знос КПП взимку може збільшитися , якщо її не прогрівати після запуску автомобіля, рушаючи плавно і не навантажуючи трансмісію, нагадали експерти.

Крім того, деякі зовсім забувають про систему охолодження силової установки. Щоб уникнути проблем, експерт рекомендує не чекати морозів і заздалегідь перевірити не тільки щільність антифризу (охолоджуючої рідини), а й усі її основні вузли: радіатор, насос і термостат.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!