Запасаємо паливо: у якій каністрі потрібно зберігати бензин

0
1347

Багато українських автомобілістів запасалися бензином під час війни, і правильно робили, бо страховки від нової паливної кризи не було. Публікації Today.ua описують, де і як правильно зберігати бензин.

Термін зберігання бензину

В Україні гарантійний термін експлуатації бензину має бути не менше 6 місяців, але не більше 1 року. Спеціальний бензин має термін зберігання 5 років (це бензин для збройних сил, НС). Але публічного продажу спецбензину немає.

Тим не менш, каністра бензину А-95 може втратити свої характеристики через шість місяців, знизивши її октанове число.

Металеві чи пластикові банки?

Зберігати бензин найкраще в металевих каністрах (наприклад, в люку або погребі) при температурі 15-20 градусів. Вони повинні бути герметичними і не піддаватися впливу ультрафіолету.

Звичайно, ви можете зберігати бензин в пластикових баках, які використовуються для нафтопродуктів. Але в такій тарі він може зберігатися лише 3-6 місяців.

Слід зазначити, що вага пластикових банок від нафтопродуктів приблизно в 2 рази перевищує вагу звичайних пластикових банок. Бензиновий бак виготовлений зі спеціального пластику. Зауважте, що грубий корпус означає, що каністра не призначена для бензину. Якщо каністра легко проходить під тиском руки, значить, для бензину вона не підходить.

Звичайно, можна зберігати бензин у великих пластикових пляшках під водою (5-6 літрів), але не надто довго. Перш ніж заливати бензин, переконайтеся, що в ньому немає вологи.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!