П’ять способів продовжити термін служби автомобільного акумулятора

0
596

Автомобільний акумулятор в середньому змінюють раз на п’ять років. Але заміна ця коштує дорого. Ось як можна продовжити термін служби цього пристрою.

Нерідко трапляється так, що акумулятор в автомобілі виходить з ладу не за п’ять років, а раніше. Це може бути пов’язано з його неправильною роботою. Але є способи виправити це.

  1. Перевіряти рівень заряду . Особливо це важливо, якщо ви долаєте на машині невеликі відстані. Іноді дивіться, на якому рівні знаходиться напруга акумулятора, коли двигун вимкнено. Мінімум воно має дорівнювати 12,5 В. Якщо воно нижче, то акумулятор потребує заряджання. Також перевірте, чи струм зарядки на рівні близько 14,4 В.

  2. Вимикати непотрібні функції під час стоянки . Наприклад, краще вимкнути світло або залишити тільки освітлення стоянки. Для цього потрібно буде набагато менше енергії. Крім того, подумайте, чи потрібен вам обігрів вікон, дзеркал, сидінь.

  1. Контролювати споживання струму, коли автомобіль заглушено . Регулярно перевіряйте, чи є у машині пристрої, які витрачають електроенергію, коли у машини вимкнено двигун. Найчастіше на стоянці акумулятор розряджається через зламану сигналізацію. Також на це можуть вплинути радіо, включене освітлення в салоні або багажнику. Акумулятор, який повністю заряджений, має пропрацювати три місяці. Якщо автомобіль заглушений, то споживання струму має бути більше 30 мА.

  2. Не розряджати акумулятор . Особливо небезпечно це в зимовий час, оскільки пристрій може навіть вийти з ладу. Крім того, через сильну розрядку він може навіть не зарядитися знову.

  3. Регулярно заряджати або вимикати акумулятор . Якщо ви довго не користуватиметеся автомобілем, то краще підключити його до зарядного пристрою з електронним керуванням. Інший варіант – повністю відключити акумулятор, але це може стерти пам’ять у деяких пристроях, що знаходяться у машині.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!