Як підготувати автомобіль до зими: поради від поліції

0
322

Погодні умови в Україні можуть швидко ускладнитися, тож саме час підготувати авто до зими. Патрульні розповідають водіям, як підготувати авто до морозів.

Акумулятор
Можуть бути проблеми із запуском двигуна автомобіля через мороз. Тому потрібно заздалегідь перевірити батарею і переконатися, що вона в порядку.

Машинне масло
На продуктивність двигуна значною мірою впливає в’язкість масла. Перед зимою потрібно перевірити масло. При необхідності замініть його. Також не забудьте поміняти масляний фільтр.

Гальмівна система
Перед початком морозів обов’язково перевірте стан гальмівних колодок і підтягніть трос ручного гальма.

Зимова гума
Літню гуму потрібно замінювати на зимову, коли середньодобова температура опуститься до +7 градусів. Замість того, щоб ризикувати нещасним випадком, переодягніться завчасно. Зимова гума дозволить впевнено тримати автомобіль на дорозі в сніг і лід.

Щітки склоочисника та омивача
Щітки склоочисника повинні добре очищати поверхні під час опадів. Спеціальна склоомивальна рідина для зими допомагає видалити сніг і лід з вітрового скла, не заморожуючи його в мороз. Досвідчені водії взимку завжди зберігають в автомобілях рідину для омивання скла.

Аптечка
В автомобілі завжди повинні бути якісь інструменти та засоби першої допомоги, які стануть у нагоді в екстреній ситуації. До них відносяться домкрати, запасні колеса, дроти «запальнички», зимові барабани пральних машин, скребки для щіток, серпантини, запасні рукавички, куртки чи чохли.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!