Експерт розповів, як заощадити на паливі

Час читання: 2 хв.
0

Тема економії бензину завжди актуальна, особливо при далеких поїздках, оскільки витрати на пальне вважаються одним із найвитратніших сегментів у бюджеті. Автоексперт Олексій Хресін розмові з виданням iReactor поділився перевіреними порадами для автомобілістів, які допоможуть вигідно заправляти автомобіль.

Метод «яйця» – плавне водіння та повільний розгін

Британським водіям запропонували використати незвичайний спосіб зменшення витрат на пальне, повідомляє видання Daily Express.

Автомобілістам порадили представити яйце між підлогою та педаллю, щоб удосконалити методи розгону автомобіля. На їхню думку, саме плавне водіння заощадить гроші на бензині та дизелі.

Реклама

Варто наголосити, що після введення антиросійських санкцій країни Заходу зіштовхнулися зі зростанням вартості енергоресурсів та інфляцією, а тому цю раду справді можна назвати дієвою.

Перевірені поради від автоексперту

Не секрет, що і російські автомобілісти замислюються про те, як знизити витрати споживання пального, щоб його покупка не сильно вдарила по бюджету.

Автоексперт оцінив ефективність поради для водіїв із Великобританії, а також поділився іншими перевіреними способами заощадити на бензині.

«Метод насправді старий. Його раніше використовували при керуванні взимку на ожеледиці. Це акуратна маніпуляція з педаллю газу – пропонувалося уявити, що під ногою яйце. Тож нічого нового (британці – Прим. ред.) не відкрили», – розповів фахівець.

Існують інші методи економії палива, додав співрозмовник. За його словами, спочатку слід звернути увагу на технічне обслуговування машини.

Не варто забувати, що багажник на даху та речі всередині авто збільшують витрату пального, тому з автомобіля необхідно прибрати все зайве. Також варто позбавитися декоративних елементів, що підвищують аеродинамічний опір. Це такі елементи, як, наприклад, збільшені диски та декоративні обваження.

Автоексперт зазначає, що перераховані вище способи ефективні при їзді на трасі. У місті, де інший режим швидкості, важливо звернути увагу на манеру водіння, тобто машина повинна рухатись без різких розгонів та гальмування.

Експерт підкреслив, що за акуратного водіння водії зможуть заощадити менше літра палива, і це в кращому випадку. Такий спосіб більше підійде таксисту, ніж пересічному обивателю, який за статистикою проїжджає від 10 до 15 тисяч кілометрів на рік.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!