Експерти розповіли, що точніше показує швидкість – спідометр чи навігатор

Час читання: < 1 хв.
0

Досить часто трапляється одна річ, коли швидкість руху, що демонструється відеореєстратором або навігатором, відрізняється від зазначеної на спідометрі. Ця похибка може досягати 5 км/год. Тут постає одне невелике питання, а що саме точніше показує швидкість авто? Експерти знайшли відповідь.

Згідно з положеннями ЄЕК ООН №39 швидкість повинна вимірюватися з валу коробки передач або осі колеса. Таким чином, якщо на останніх встановлені нестандартні для машини шини, показники спідометра можуть спотворюватися.

Навігатори і відеореєстратори використовують зовсім інші методи визначення швидкості авто, а саме технологію GPS. Точність визначення швидкості у разі безпосередньо залежить від концентрації супутників на локації, де перебуває водій. Чим більше, тим точніше навігатор або реєстратор показують швидкість авто. Якщо ж супутників на локації мало, то вказана навігаторами та відеореєстраторами швидкість набуде похибки.

За словами експертів, ні спідометр, ні пристрої, що працюють на GPS, не можуть показати точну швидкість авто. Однак при визначенні реальної швидкості машини фахівці рекомендують спиратися на показання навігатора, оскільки він фіксує швидкість через точніші супутникові дані.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!