ТОП-8 порад, як продовжити життя автомобілю у будь-яку пору року

Час читання: 2 хв.
0

Людям, які ніколи раніше не сідали за кермо, слід звернути увагу на ці основні та важливі вказівки. Наведені нижче поради допоможуть вести машину обачно та безпечно протягом усього року.

Як забезпечити безпеку автомобіля у літній період

1. Якщо недостатньо бензину, не варто сідати за кермо, коли на вулиці дуже спекотно. У цьому випадку бензонасос може вийти з ладу. Дуже важливо вибрати відповідну склоомиваючу рідину для літа. Дистильована вода, на відміну від водопровідної, не утворює накипу.

2. Незважаючи на поширену думку, що використання брезенту для захисту автомобіля від сонця – гарна ідея, не варто цього робити. Ця щільна тканина просочена водою та хімікатами, покриття автомобіля швидко вбирає і те, й інше. Через це фарба починає сколюватися і відшаровуватись великими шматками.

Реклама

3. Щоб ущільнювачі на дверях та вікнах не потріскалися з часом, важливо регулярно змащувати їх силіконовою олією.

4. Одна з найпоширеніших проблем, що виникають з автомобільною фарбою – це деревна смола.

Як забезпечити безпеку автомобіля у зимовий період

1. Важливо не мити автомобіль на морозі, оскільки це може пошкодити фарбу. Якщо відвезти автомобіль на мийку, важливо переконатися, що його миють в боксі, що опалюється, і дають йому висохнути не менше двох годин.

2. При поїздці за місто слід придбати ланцюги протиковзання. Вони зменшують кількість заметів. Ланцюги – найнадійніший вид шинних ланцюгів, оскільки вони дозволяють автомобілю рухатися зі швидкістю до 80 кілометрів на годину.

3. Якщо важливо потрапити в автомобіль в екстреній ситуації, у водія повинні бути WD-40, рукавички, ключ і щось для розморожування замерзлих замків автомобіля. Крім того, цей набір потрібно зберігати поруч із водієм, а не в самому автомобілі, щоб він завжди був під рукою.

4. Не варто знімати склоочисники з вікна, поки вони замерзли, оскільки це може призвести до пошкодження гумової щітки. Варто почекати, доки скло охолоне до кімнатної температури, перш ніж поміщати в нього спеціальний гель.

Автомобіль, що знаходиться в поганому стані, не тільки складний в експлуатації, а й призводить до збільшення витрат на обслуговування та ремонт. Тому постійне використання та обслуговування автомобіля не тільки допоможе йому прослужити довше, а й призведе до економії коштів власника.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!